Алексей Петров осигури логистиката, за да стане правителството. Той не

...
Алексей Петров осигури логистиката, за да стане правителството. Той не
Коментари Харесай

Борисов: Алексей Петров осигури логистиката, за да има правителство, не е присъствал на срещата

Алексей Петров обезпечи логистиката, с цел да стане държавното управление. Той не е участвал на срещата.

Срещите са били - аз, Кирил и Асен.

Това съобщи пред медиите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе на посещаване в Университетска болница " Дева Мария " в Бургас.

 

" Когато се разбрахме огромните партии, тъй като Политическа партия и ГЕРБ са огромните партии, отидохме в Народното събрание и там се разбрахме за всичко ", добави Борисов.

 

Той отговори по този начин на уточняващия въпрос били ли са водачите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов на срещата, обезпечена от Алексей Петров.

Каза и, че бащата на Кирил Петков също не е участвал.

 

По мотив на рецензиите на президента Радев, Борисов сподели, че президентът има две функционалности - да сплотява и да подлага на критика, в случай че има проблеми. С първата задача той не се оправя, посочи Борисов.

 

" Президентът има две функционалности - първо да ръководи. Второ - в случай че има рецензии към ръководството, да ги дава. С първото не се оправя, за второто - не знам какво е имал поради ", сподели Борисов.

 

И се върна на тематиката за Алексей Петров:

" Искрено се надявам да спрат да ровят кокалите на индивида. След всеобщите арести, противозаконните арести от страна на " тяхното " Министерство на вътрешните работи, физическата среща не беше допустима. Алексей Петров обезпечи тази логистика да можем да си приказваме. Важното е да се знае - той не е участвал на тази среща. Бяхме аз, Кирил и Асен. Аз трябваше да преглътна противозаконния ми арест в името на една по-висша цел ".

После Борисов се върна обратно във времето, след като е познанството му със убития предприемач.

Борисов се пошегува, че " неговият " футболен тим преди време е бил главен съперник на " тима на Комсомола ", основан от Алексей Петров. " Оттогава ми е борбата с Държавна сигурност ", съобщи той.

 

" Нищо неприятно в тази ситуация няма, че един човек, който към този момент го няма, е основал логистика, с цел да може да стартира диалогът. Не е загадка, че сме провеждали среща. Физически Недялко Недялков, за наслада е жив и здрав, той го докара в централата, след това излезе фотография. Единственият, който не е обвинен за тази фотография, съм аз. Но тя не е загадка тази среща. Той ни сдобри. Спекулацията, че това държавно управление се дължи на Алексей Петров, е нечиста сделка. Той сътвори логистиката ", върна се в сегашното Борисов.

 

Появата на датата на националния празник измести напълно диалога за конституцията, безапелационен бе той.

 

Борисов отговори и на въпроси, свързани с предприемача Васил Божков.

 

" Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. А той си измисля, че съм желал пари. Дрън-дрън! Клел съм се във внуците, в мене си. Почнат ли да идват избори, той почва да приказва. Не сте ли забелязали ", обърна се към медиите Борисов.

 

Борисов разяснява и тематиката със съветника на министър Тагарев, направил скандал в " Пирогов ".

" Ако управляваше ГЕРБ, за случая в " Пирогов " не шефът, министърът щеше да си отиде ", съобщи Борисов.

 

" Вчера бяхме в Народното събрание всички. Правителството, ние. Виждах се с Христо Иванов, с Атанасов, с всичките. Без Движение за права и свободи ние нямаме болшинство за конституцията ", означи още Борисов, връщайки се на тематиката за връзките измежду ръководещите.

" Истинската цел на смяната в конституцията е промяната в правосъдната система. Това е отколешната фантазия на Христо Иванов, ние го поддържаме. Появата на датата за промяна на националния празник, вместо да дебатираме по тоя в действителност най-важен въпрос, това се измести в разискване на националния празник ", разяснява Борисов.

Запитан още веднъж какво не утвърждава в кадровата политика на държавното управление. " Щях да махна министъра на защитата поради съветника. Съветникът щеше да си е отпътувал на мига. И да махна неговия шеф - министъра на защитата. Тагарев неотложно би трябвало да бъде уволнен. И ние ще го питаме в комисията по защита какъв брой скъп е и какво схваща от защита този човек. "

" Не можеш да похарчиш половин милиард за зимно разчистване. Лошо ли е това, че запитвам. Атака ли е, че запитвам ", продължи той. И разясни, че през парламентарните комисии ще продължат да задават въпроси на министрите.

 

Още когато сформирахме държавно управление се разбрахме, че ПП-ДБ ще преобладават в ръководството, само че контролът остава в Народното събрание. Трябва да излезем пред обществото и ясно да кажем, че “сглобката ” имаше смисъл точно поради законодателните решения и Конституцията, уточни Борисов.


" Обръщам се към всеки, който споделя, че “Балкански поток ” не е добър за България. Аз смятам, че е добре за страната да взима по 900 милиона такси всяка година. Нека да създадем опит с моите критици и да обявим приватизация на “Балкански поток ”. Дори и състезанието да е от 10 милиарда лв. долна цена, опашката ще е голяма и съм уверен, че цената ще доближи до 15-20 милиарда лв. ", сподели още някогашният министър председател.

" Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Клел съм се във внуците, в мене си. Почнат ли да идват избори, той почва да приказва. Не сте ли забелязали ", разяснява още Борисов.

 

Той означи още: " Главният секретар на Министерство на вътрешните работи вярно си подаде оставката. И аз съм си подавал оставката. Животът е подобен, че всичко се връща. По-притеснителното е, че Кирил Петков е ходил в Министерство на вътрешните работи. А ние се разбрахме ясно и тъкмо - че 100% ще се подходи професионално, а не съм дал нито едно име в Министерство на вътрешните работи. Така че ангажимента ни да не се месим в Министерство на вътрешните работи и то да работи професионално, тъй като тези три години безпорядък доведоха до страховити неща и тези поръчкови убийства... От нула миграция, всеки ден идват бусове с мигранти. Преди три години, в случай че беше станала една стотна от това, вие щяхте да ме разсипете тука. Какъв Шенген?! Това е чудовищна миграция! ".

 

Лидерът на ГЕРБ, който е в Бургас, уточни в отговор на въпрос за локалните избори, че кандидат-кмет за града " ще си е Митко " (Димитър Николов - кмет на Бургас - б.р.). А за София кандидатът от името на ГЕРБ щял да стане явен към 15 септември.

 

" Колкото по-модерно, по-ефективно, въпреки и по-скъпо, дано се удължава животът на индивида. Ето, и сестра ми е болна от рак. Да не вършиме като другите доктори - да гоните пациенти, да ги изхвърляте ", сподели той в Бургас, където е на посещаване в болница.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР