Алексей Петров, когото някои са забравили, а други помнят от

...
Алексей Петров, когото някои са забравили, а други помнят от
Коментари Харесай

Щом извадиха Алексей Петров от нафталина, значи много са закъсали

Алексей Петров, който някои са не запомнили, а други помнят от делото „ Октопод “, се появи с изявление за уеб страницата на човек, който крие истината за получени милиони от КТБ и трансферирани през офшорки. Въпросното изявление сякаш е във връзка кибертероризма, само че в действителност задачите и дилемите са напълно други.
За следващ път Петров претопля тогавашната разработка на ДАНС „ Галерия “ и уеб страницата „ Опасните вести “. С нова порция „ разкрития “. Чрез тях изгонения от ДАНС консултант се пробва да прокара мост към абсурда с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Във въпросното изявление, Петров щедро и жертвоготовно поддържа славната прокуратура и номинираният за основен прокурор Иван Гешев. Едновременно с това им дава знаци, подсказва и предлага да стартира ново следствие за оня уебсайт „ Опасните “, който бил началото на тероризма в тази област у нас. Разбира се и първият терорист е моя благосклонност.

И Петров, и Недялко Недялков, притежателя на Пик, където приказва някогашната барета, имат аргументи да се държат по този метод. Макар и оневинен по делото „ Октопод “ от Специализирания съд, Петров знае, че съдията от Софийски градски съд и наблюдаващия прокурор, тогава началник на Спецобвинението, баха скандално отстранени.

В някои медии пък се появиха документи и текстове за милиони, с генезис от КТБ, които Недялко Недялков е получил. Тези милиони са прекарани през офшорките „ LANBRAY “ LTD „ GRAYBLOCK “ LTD. Дали с цел да се укрият парите? Или за нещо друго? Това може да откри прокуратурата, в случай че рече. Затова Недялко плонжира пред Гешев.

Страхът, че прокуратурата може да се деболшевизира посредством избиране на различен основен прокурор, не дава мира на ръководещи и мафия. В момента у нас господства моделът „ Чайка “, който върна Русия във времената на Вишински и Сталин. Затова съперниците на този модел са упреквани във всевъзможни грехове. Затова се постанова Алексей Петров да бъде ваден от нафталина. Смешното е, че в този момент Петров пази Гешев, а точно Гешев сподели за защитничката му по делото " Октопод " Ина Лулчева: " Но госпожа Лулчева нали не забравяме, че е юрист на един от най-богатите обвинени и подсъдими нарушители, като лицето, което вие наричате Брендо. Нейната работа е да пази и да взима пари от хората, които пази, без значение каква е истината. Спазването на правилото на обективната истина е обвързване единствено на съда и прокуратурата. Моята работа е да ги задържам, нейната работа е да ги избавя. Естествено е, че тя няма интерес от една работеща прокуратура. Става въпрос за ползи. “ Гешев бил истината, а юристите като Лулчева, нали... те са неприятните хора. Гешев не помни, че в правосъдния развой има три равнопоставени страни. Един ден той ще получи същото. От същите хора, които през днешния ден го венцехвалят.

Във въпросното изявление Петров се изявява и като огромен познавач по антитероризъм. Според него по малките екрани обикаляли псевдо специалисти, които заслужавали да им се написа тройка за мненията по случая с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. За да ни отвори очите Трактора дава своя формулировка за тероризъм, която била същинската: „ Действия, след които последващият резултат е боязън в група хора и от това се провокира неодобрение към властта, това е тероризъм “. И добавя: „ Не, страхът не е задачата – той е средство. Чрез страха се цели предизвикателство на неодобрение против властта “.

Случилото се на 9/11 в Ню Йорк опровергава Петров от А до Я. Американците не намразиха държавното управление си, въпреки да бяха уплашени.

Във Франция жителите не възроптаха против властта поради терористичните актове. Така е и другаде.

Едно от най-разпространените пояснения за тероризъм е: Това е способ, чрез който проведени групи или партии се стремят да реализират своите цели посредством принуждение .

Петров се пробва да манипулира, като дефинира всяко неодобрение от дейности на някоя от управляващите като тероризъм. Не си склонен Гешев да е основен прокурор – това е тероризъм. Не харесваш ръководещите – настоящи или други – терорист си. За протестиращите – пердах и арести. Както в Москва преди няколко дни.

Петров не може да изповядва друго, тъй като в него крепко е залегнал милиционерския нрав. Така е академик още в кръжока „ Млад полицай “ и по-късно. Това е теорията за насилието на служби и власт над популацията. Ама бил доцент в УНСС, ти да видиш. Ами тъпо за УНСС. В Библиотекарския може и професор да го създадат. Мислещите хора обаче са наясно. Докато има милиционерщина - ще е по този начин.

Петров се прави на огромната работа като твърди, че атентатът с гранатомет против него преди време бил поради работата му в ДАНС. Иска му се. Защото той като консултант в ДАНС канеше на кафе издатели, с цел да ги плаши, провокира един-два абсурда, замеси в тях ченгета, политици, публицисти и най-после бе изпъден.

В Пик той твърди, че преди десетина години имало чадър над мен, по тази причина не било оповестено следствието против „ Опасните “ и „ Галерия “. Този „ чадър “ очевидно не е бил доста сериозен, тъй като бях пребит съвсем до гибел. И сега съм имал отбрана на доста високо равнище. Егати отбраната, щом прокуратурата ми повдига обвиняване след обвиняване, пеевската прапагандна машина ме залива с мръсотия и ме афишира за съзаклятник и терорист.

Да си под " чадър " се схваща, в случай че те оправдае Спецсъда след показанията на над 100 очевидци за золумите ти, а някои от тях пребивани, заплашвани и даже починали инцидентно... Е по какъв начин няма по-късно да изпълняваш нарежданията на " чадъра "?

Петров е изгарян и от незагасваща болежка: цялостен живот мечтае да е на мястото на Бойко Борисов, само че не му се получава. Кандидатства даже за президент, само че за него гласоподаваха подтискащо малко хора.

Така е в света, разказан от Марио Пузо. Така е тук.

И като сме още в тематиката... Ако Петров знаеше кой е поръчал и платил за ареста му през 2010 г, сигурно нямаше да даде изявление на Пик.

Огнян Стефанов

П.П. В пълноводното, само че гола вода изявление, провалилия се дансаджия Петров твърди, че съм водил над 100 диалога с Ивелин Банев - Брендо. Няма толкоз дълъг нос, който да въплъти тази нагла неистина. Да си вършат сметка " чадърите " му, какво приказва зад тила им или ще приказва след време.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР