Алексей Навални - най-яркият критик на Кремъл, се яви днес

...
Алексей Навални - най-яркият критик на Кремъл, се яви днес
Коментари Харесай

Навални се яви днес пред руския Върховен съд

Алексей Навални - най-яркият критик на Кремъл, се яви през днешния ден пред съветския Върховен съд по две свои тъжби. Едната е за възбрана за повече от една книга в карцера, а другата е за времето, което се планува за хранене на пандизчиите, оповестява Българска национална телевизия.

В момента Навални е в наказателна колония, която се намира оттатък полярния кръг или повече от 3 400 км от Москва. И двете тъжби бяха отхвърлени от съдията, който в края на ноември разгласи ЛГБТи придвижването в Русия за екстремистко и го забрани.

Отслабнал, само че остроумен и ухилен - по този начин Алексей Навални се появи от килията си. Беше се подготвил и нямаше мемоари до момента в който се обръщаше към съда. Обясни с усмивка, че до момента в който са го местили от предходния затвор в този, което лиши 20 дни, и никой не знаеше нищо за него, е знаел, че на 11 януари всички ще схванат къде е, тъй като " има среща със арбитър Нефьодов ".

" Нашата затворническа система си откри нов зложелател, и това са мюсюлманите " - това беше една тезите на Навални.

Според него, забранитe за повече от една книга в единичните килии са опит да се ограничи изучването на Исляма. Навални описа за диалога си с един от свещениците в предходната изправителна колония.

" Дайте му и Библия, и Псалтир! Защото споделя: " Алексей, би трябвало да ги четеш дружно, другояче няма смисъл ". Аз му споделям: " Не може, тъй като новите правила за вътрешния ред са по този начин написани, че в килията ми може да има единствено една книга, пък било и религиозна литература ". Той гледа килията, гледа масата, гледа и етажерката - " Е, по какъв начин по този начин? Тук има място за една, две, три... 10 книги! ", описа Алексей Навални.

Между 10 и 15 минути - толкоз има пандизчията Навални, с цел да се нахрани. Това е извънредно незадоволително, сподели в речта си той.

" Затворниците получават по две чаши вряла вода и парче самун, и действително ти започваш да се давиш с надробеното, горещо е, само че време няма. Да кажем, че от затворническата лавка си купите полуготови спагети - с цел да замязят на нещо им трябват 7 мин, какво да върша в останалите 3 - да хапвам или да групирам чаши и принадлежности, тъй като слушам по какъв начин идват да ги събират ", изясни опозиционерът.

Алексей Навални употребява жалбите си и като инструмент за опълчване на управляващите, като проява на своята мощ и самостоятелност и като вид за връзка с външния свят. Преместването му толкоз надалеч от Москва е явен опит гласът му да бъде заглъхнал, разясняват анализатори.

Срещу Алексей Навални има няколко обвинявания и излежава 9 годишна присъда. Адвокати му апелират дело, по което го заплашват 19 години затвор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР