Алексей Навални, лишеният от свобода руски опозиционен лидер и виден

...
Алексей Навални, лишеният от свобода руски опозиционен лидер и виден
Коментари Харесай

Алексей Навални: Преместиха ме в миниатюрна килия, за да ми затворят устрата

Алексей Навални, лишеният от независимост съветски опозиционен водач и изтъкнат критик на Владимир Путин, твърди, че е бил изместен в дребна тясна килия и лишен от свиждания, с цел да бъде заглъхнал.

46-годишният Навални, който е мощен съперник на войната на Русия в Украйна, към този момент е бил подложен в карцер на 1 ноември, само че твърди, че може да бъде държан там единствено две седмици.

Навални споделя, че близки членове на фамилията му е трябвало да го посетят, само че дни преди този момент чиновниците на пандиза са му съобщили, че е считан за " тежък извършител " и ще бъде изместен в дребна килия, където не се позволяват дълги визити.

 
" Така че няма да имам повече визити... ще го приема метафизичен. Правят го, с цел да ми затворят устата "
Това съобщи Навални в поредност от изявления в профила си в обществените мрежи в четвъртък.

" Така че какво е първото ми обвързване? Точно по този начин - да не се опасявам и да не си затварям устата ", добави Навални, като съобщи, че решението за понижаване на времето за посещаване отразява " същинска неописуема зверщина, доста присъща за Кремъл ".

В края на изявленията той приканва хората да водят акция против войната и Путин.

 

Той е наказан по обвинявания в машинация, пренебрежение към съда и нарушение на изискванията за предварително освобождение, които той, неговите поддръжници и западните страни отхвърлят като политически стимулирани.

Миналия месец той съобщи, че управляващите са почнали ново наказателно дело против него за поощряване на тероризма и екстремизма, което може да усили присъдата му повече от два пъти.

Алексей Навални беше задържан през януари 2021 година при завръщането си от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервнопаралитично вещество, за което упреква Кремъл.

Преди последната си присъда в пандиза той беше движещата мощ на антикорупционен уебсайт, който разкриваше хипотетични нарушавания от страна на високопоставени съветски чиновници.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР