Александра Шопова бе посрещната с подаръциДеветгодишната Александра Шопова от Чирпан

...
Александра Шопова бе посрещната с подаръциДеветгодишната Александра Шопова от Чирпан
Коментари Харесай

9-годишно момиченце е първият турист на крепостта Царевец за 2023 година

Александра Шопова бе посрещната с дарове

Деветгодишната Александра Шопова от Чирпан е първият екскурзиант за 2023-а година в музеен обект в България. Момиченцето беше посрещнато с дарове в крепостта Царевец във Велико Търново. Архитектурно-музейният резерват е единственият музеен обект в страната, който работи в първия ден на новата година, отбелязва.

За 15-а година беше спазена традицията и на 1 януари тържествено беше посрещнат първият екскурзиант в крепостта Царевец във Велико Търново. Десетки туристи си купиха билети за посещаване, само че първа беше 9-годишната Александра от Чирпан:

„ Дойдохме с моето семейство на посетители на вуйна. Царевец е бил столица на България, това е второто българско царство. Имам да направя огромен план за Царевец “, описа момичето. „ Ето по тази причина ще ви придружи екскурзовод, ще има и феодален войник, който ще ви прави компания до момента в който влезете “, отговори шефът на музея в остарялата столица.

Първият туист за годината в музеен обект в страната беше посрещнат от шефа на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов, който подари първокласно издание на „ История славянобългарска “, копие на първия справочник на Търново и сувенири.

Около 400 хиляди са били туристите в музейни обекти за предходната година в старопрестолния град, което с близо 100 000 по-малко от годината преди пандемията, разясни Иван Църов и добави:

„ Предизвикателствата са, че би трябвало да поддържаме достигнатото високо равнище, само че има доста незнайни – с инфлацията, финансирането. От друга страна това ни окуражи да работим още по-силно, добре и настойчиво “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР