Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще представят България на световното

...
Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще представят България на световното
Коментари Харесай

България с Фейгин и Луполоувър на Световното по фигурно пързаляне в Монреал

Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще показват България на международното по фигурно пързаляне в Монреал. Това стана ясно на конференцията през днешния ден, отдадена на започващия на следващия ден в столичния Зимен замък шампионат за Купа Европа „ София Трофи “. Надпреварата събира над 400 млади фигуристи от 25 страни.

„ Интересът към шампионата е голям, наложи се да въведем ограничавания, тъй като единствено от Италия поръчките бяха за близо 100 участници. В надпреварите ще се показват 70 български фигуристи, това ще бъде и последна инспекция преди Световното състезание за мъже и дами, което следва през март в Монреал. На него ще бъдем показани от Александра Фейгин и от състезаващия се неотдавна за България американец Лари Луполоувър, които единствени имат точки за сходно влиятелно присъединяване в международния хайлайф. Лари сега кандидатства за българско поданство, само че по наредбите на Международното федерация може да се състезава за България като се изключи олимпийски игри. Той е огромен гений, един от дребното в света изпълняващ четворни скокове и се надяваме откакто получи български паспорт да може да се взе участие за България и на Олимпиадата в Пекин след две години “ съобщи треньорката Ина Лутай.

„ За трета поредна година „ София – европейска столица на спорта “ и Столична община подкрепят шампионата и младите български гении в този спорт, “ сподели на срещата с медиите зам.-председателят на „ София – европейска столица на спорта “ Анатоли Илиев.

Александра Фейгин благодари за помощта и съобщи, че е мощно окуражена за още положителни класирания до края на сезона и изключително на международното състезание в Канада. Талантливата българка бе предходната година лице на самодейността „ София – европейска столица на спорта “ и през днешния ден получи от Анатоли Илиев ваучер на стойност 300 лева за магазините на водеща международна марка в производството на спортна екипировка.
 Роденият и израснал в Ню Йорк Лари Луполоувър призна, че е избрал да продължи кариерата си в България поради треньорите Ина и Андрей Лутай, които доста му оказват помощ в израстването на леда. На конференцията в ИнфоЦентър „ София – европейска столица на спорта “ през днешния ден бе и друга млада българска вяра във фигурното – Кристина Григорова, която също ще взе участие на „ София трофи “ тази седмица.

Турнирът за Купа Европа е от сряда до неделя, като многото участници са причина надпреварите да са от 7 сутринта до 23 вечерта. Най-интересното е в късния следобяд в петък и в събота.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР