Александра Атанасова и Далия Пенкова – българските представителки в артистичното

...
Александра Атанасова и Далия Пенкова – българските представителки в артистичното
Коментари Харесай

Алекс и Далия: Изключително мотивиращо е да бъдеш със световния елит!

Александра Атанасова и Далия Пенкова – българските представителки в артистичното (синхронно плуване) в Южна Корея, регистрираха като сполучлив дебюта си на международно състезание при дамите.

Алекс зае 18-а позиция в техническата стратегия при соловите изпълнителки с резултат от 75,43 точки, а във волната се класира 22-ра със 76,133 точки.

В пресявките за финала се бориха 32 състезателки.

При дуетите Александра Атанасова и Далия Пенкова реализираха най-хубавия си персонален резултат във волната стратегия за годината – 74,1667 т., което им отреди 36-о място от 46 тима. В техническата стратегия българките се класираха 38-и.

„ Много съм удовлетворена от дебютното ни международно състезание. Успяхме да подобрим персоналните си резултати. Обстановката е неописуема, извънредно мотивиращо е да бъдеш със международния хайлайф. Организацията, атмосферата са невероятни “, съобщи Атанасова.
Далия Пенкова добави, че са подходили умерено към международното състезание, защото не били натоварени душевен с съответни упования.

„ Много съм удовлетворена от първото ни присъединяване на международно състезание. Организацията и атмосферата са невероятни. Нямахме кой знае какви упования за резултат и класиране, което може би способства за спокойствието преди стартовете и удовлетворението най-после от сполучливото ни показване. Радвам се, че въпреки и с малко, показахме по-добър резултат от предните достижения. Сега ни чака държавното ни отборно състезание във Варна, което ще е и последното съревнование за този сезон “, съобщи Пенкова.
Снимки: Gulliver Photos/Getty Images, Алекс Филипов и Галина Георгиева
BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР