Александър Зверев започна участието си на Мастърса в Рим с

...
Александър Зверев започна участието си на Мастърса в Рим с
Коментари Харесай

Бившият шампион набира скорост: Зверев преодоля Де Минор и е на 1/4-финал в Рим

Александър Зверев стартира присъединяване си на Мастърса в Рим с сложен триумф над младия Себастиан Баес. Бившият първенец обаче последователно набира скорост и през днешния ден сподели много по-категоричен тенис, с цел да се класира за четвъртфиналите във Вечния град. Зверев надигра Алекс де Минор с 6:3 7:6(5) и чака спечелилия от двойката Марин Чилич - Кристиан Гарин.

Двубоят стартира с доминация от страна на любимеца. Зверев навлезе в мача на високо обороти, като още от първите минути си личеше преимуществото, което той има над противника си. Германецът загуби единствено три точки, с цел да се откъсне пред Де Минор с 3:0. Поставеният под номер 2 разчиташе доста на началния си удар, който му позволяваше безпроблемно да усилва преднината си, а също така сподели и добра игра на ретур, посредством която скоро се снабди с още един брейк на сметката си, повеждайки с 5:1. Световният номер 22 обаче бе решен да не се предава толкоз елементарно, и редуцира част от изоставането си, само че Зверев затвърди по-добрата си игра и не остави благоприятни условия на австралиеца, приключвайки откриващата част с печеливш удар от форхенд.

Високото равнище на тенис от Зверев се трансферира и след почивката. Де Минор нямаше никакъв отговор на дълбоките и плътни удари на германеца и бързо международният номер излезе напред с 3:1 гейма. Последва разпределяне, което накара непоставения играч да има вяра, че може да измъкне освен това от срещата. Де Минор изравни резултата, а след това сподели непоклатимост, с цел да задържи паритета налице. В самия край обаче той инкасира пробив, само че вместо идващия гейм да е финален в дуела, австралиецът направи рибрейк, с цел да се стигне до тайбрек. Там Саша сподели познатото си лице и на бърза ръка поведе с 5:2. Въпреки че изпита компликации да затвори конфликта, и се стигна до 5:5, любимецът сподели увереност и към този момент мисли за 1/4-финалния си мач.

Keeping it
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР