Александър Зверев трябваше да претърпи едно от най-големите разочарования в

...
Александър Зверев трябваше да претърпи едно от най-големите разочарования в
Коментари Харесай

С надежди за скорошно завръщане: Зверев премина успешно през операция

Александър Зверев трябваше да претърпи едно от най-големите разочарования в своята кариера, откакто обърна глезена си по време на полуфиналите на Ролан Гарос. Германецът играеше най-хубавия си тенис на червени кортове и изглеждаше с изцяло действителни шансове да в профил бъдещия първенец Рафаел Надал. Тогава обаче международният номер три се свлече на корта в опит да отрази един от ударите на съперника и по този начин се стигна до към този момент упоменатата травма.

Впоследствие стана ясно, че Саша има раздрани връзки на глезена и сигурно ще пропусне идния сезон на трева, като очакванията му са свързани с вероятно завръщане в края на лятото и евентуално присъединяване на US Open. Днес самият Зверев разгласи по какъв начин е минал сполучливо през интервенция в немска клиника, а ето и какво беше точното наличие на неговия пост в обществените медии:

" Здравейте, другари. Операцията ми мина добре, или най-малко по този начин ми се желае. Сега пускам рехабилитация и се надявам скоро да ви видя на корта. Нямам самообладание да се завърна, тъй като тенисът и феновете към този миг ми липсват. Ще забележим какъв брой време ще ми отнеме, единствено че съм разчувствуван “ – показа олимпийският първенец в късото си видео обръщение към своите почитатели.

„ Всеки от нас има свое персонално пътуване в живота. Това е част от моето. Следващата седмица ще доближи до рекордната си втора позиция в ранглистата, единствено че тази заран претърпях интервенция. След по-подробни проучвания в Германия бе потвърдено, че и трите кръстни връзки на глезена ми са скъсани. За да се завърна на корта допустимо най-скоро, то би трябвало да съм сигурен, че и трите ще се излекуват по най-хубавия вероятен метод и ще възвърна напълно стабилността на глезена си. За да се случи това, най-хубавото решение бе интервенцията. Сега стартирам рехабилитация и ще се опитам да се завърна по-силен отвсякога. Продължавам да получавам голям брой известия и бих желал още веднъж да благодаря на всички ви за поддръжката в този сложен миг “ – написа роденият в Хамбург тенисист.

Според френското издание L’Equipe възобновяване на Зверев ще продължи сред 6 и 8 седмици.
View this post on Instagram

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР