Александър Зверев се класира за полуфиналите на турнира на твърда

...
Александър Зверев се класира за полуфиналите на турнира на твърда
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Зверев очаква Димитров или Алкарас на полуфиналите в Маями

Александър Зверев се класира за полуфиналите на шампионата на твърда настилка от сериите Мастърс 1000 в Маями с награден фонд 8,9 милиона $. Поставеният под номер четири представител на Германия победи мъчно с 6:3, 7:5 Фабиан Марожан (Унгария).

В първата част любимецът в мача реализира два пробива и поведе в резултата след двойна неточност на унгареца, заемащ 57-мо място в ранглистата на ATP.

Във втория сет Марожан показва мощен начален удар, само че се пропука в най-важните моменти. 24-годишният маджарски тенисист затрудни оптимално Зверев, само че позволи съмнения, когато изоставаше с 5:6. Германецът завърши дуела още при първата си опция след един час и 39 минути.

На полуфиналите шесткратният първенец от шампионатите Мастърс 1000 Зверев ще се изправи против спечелилия от дуела сред Карлос Алкарас и Григор Димитров, които ще излязат на корта след 01:00 часа тази нощ.

„ Изключително благополучен да бъда част от последните кръгове в тези шампионати, когато в игра са останали едвам няколко тенисисти. Очаквам с неспокойствие идващото предизвикателство “, разяснява Зверев след срещата.

Олимпийският първенец от Игрите в Токио към този момент има 18 победи и 5 провали през сегашния сезон.

За Марожан това беше второ присъединяване на четвъртфинал в шампионат от Мастърс 1000 сериите (след Шанхай 2023 г.). Благодарение на мощното си показване във Флорида, Марожан ще дебютира в Топ 50 на ранглистата при идващото ѝ възобновяване в понеделник.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР