Александър Зверев победи голямата надежда на хърватския тенис Борна Чорич

...
Александър Зверев победи голямата надежда на хърватския тенис Борна Чорич
Коментари Харесай

Зверев свали Григор Димитров от четвъртото място в света

Александър Зверев победи огромната вяра на хърватския тенис Борна Чорич и се класира за полуфиналите в шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Маями. Представителят на Германия се наложи с 6:4, 6:4 и за пръв път в кариерата си доближи финалната четворка във втория мастърс за сезона.

С успеха против Чорич Зверев си обезпечи нанагорнище най-малко до четвъртото място в международната класация. В понеделник немският тенисист ще измести Григор Димитров, който може да се озове под №6 след шампионата в Маями.

Ако завоюва купата във Флорида, Зверев ще изпревари и Марин Чилич и ще напредне до рекордната в кариерата си трета позиция.



Зверев изигра доста стабилен мач против Чорич и стигна до успеха за 84 минути. 22-годишният тенисист от Хамбург пласира осем аса, загуби единствено шест точки след вкаран първи сервис (83%) и завоюва 41 от разиграните 53 в своите подавания.

Световният №5 избави двете точки за пробив, които се откриха пред Чорич, и осъществя две от своите шест благоприятни условия - по една в двата сета. Зверев реализира първа победа против 21-годишния хърватин, против който имаше две загуби в два мача - в последния US Open и в мастърса в Синсинати през 2015 година

В спор за място на финала германецът ще се изправи против Пабльо Кареньо Буста. Испанецът стигна до втория си полуфинал в сериите " Мастърс " след миналогодишния Индиън Уелс, откакто завоюва маратонска борба с финалиста от US Open Кевин Андерсън.

 Кареньо Буста завоюва трилъра с Кевин Андерсън и стигна финалната четворка в Маями
© Reuters

Кареньо Буста завоюва трилъра с Кевин Андерсън и стигна финалната четворка в Маями

Кареньо Буста избави мачбол и се наложи с 6:4, 5:7, 7:6 (6) след 2 часа и 42 минути игра. Испанецът записа първа победа против Андерсън след четири загуби от четири мача с този противник и реализира едвам втори триумф в 23-ия си мач против тенисист от топ 10.

Кареньо Буста нямаше нито една победа при предходните си четири участия в Маями и не беше побеждавал състезател от топ 20 от " Ролан Гарос 2017 ". Андерсън позволи десета загуба в десетия си четвъртфинал в шампионатите от сериите " Мастърс ".

Вторият полуфинал в Маями ще опълчи първенецът от Индиън Уелс Хуан Мартин дел Потро и представителя на домакините Джон Иснър. Аржентинецът, който се намира в страхотна форма в последните седмици, ще се изкачи до рекордното трето място в международната класация, в случай че завоюва шампионата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР