Александър Зверев няма да вземе участие в тазгодишното Открито първенство

...
Александър Зверев няма да вземе участие в тазгодишното Открито първенство
Коментари Харесай

Bild: Зверев няма да участва на US Open


Александър Зверев няма да вземе присъединяване в тазгодишното Открито състезание на Съединени американски щати. Това оповестява немското издание Bild, базирайки се на неизвестен източник, непосредствен до международния №2. До момента самият Зверев към момента не е обявил публично дали ще играе в Ню Йорк.

Зверев получи тежка контузия на гелзена, като скъса връзки при рухване по време на полуфиналния конфликт с Рафаел Надал на Ролан Гарос. В началото на юни олимпийският първенец претърпя интервенция в клиника в Мюнхен, след кото се прибра в дома си в Монте Карло, където стартира възобновяване си.

Две седмици след злопощастния за него мач в Париж Зверев даде изявление пред Bild, в което съобщи, че ще направи всичко допустимо да се завърне за US Open, само че ще играе в Ню Йорк единствено в случай че е изцяло възобновен и има късмет да се бори за купата.

Към момента вероятността Зверев да играе в Съединени американски щати не наподобява изключително огромна, откакто не взе присъединяване в Мастърс конкуренциите в Монреал и Синсинати. До момента германецът е удостоверил присъединяване в два шампионата – груповата фаза от финалите за купа „ Дейвис “ (14-18 септември) и ATP 500 конкуренцията в Токио (3-9 октомври).

При вероятно безучастие в Ню Йорк ще има голяма възможност Зверев да загуби второто място в ранглистата за сметка на Рафаел Надал. В момента германецът има 130 точки преднина пред Матадора, само че в случай че не играе на US Open ще загуби 720 пункта след миналогодишния си полуфинал. В същото време Надал пропусна последниет няколко месеца от сезон 2021 и няма да има никакви точки за отбраняване до края на актуалната акция.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР