Александър Везенков завърши в челото на няколко престижни класации след

...
Александър Везенков завърши в челото на няколко престижни класации след
Коментари Харесай

Везенков на върха в няколко класации на Евробаскет - Други

Александър Везенков приключи в челото на няколко влиятелни ранглисти след формалния завършек на груповата фаза на eвропейското състезание по баскетбол за мъже.

Везенков оглави подреждането при най-хубавите борци на Евробаскет 2022 със приблизително 12,2, изпреварвайки литовеца Йонас Валанчунас, който записа приблизително 11,4 битки на мач и грузинеца Сандро Мамукелашвили с 11.

Голямата звезда на българския народен тим е в челото и на класацията за най-вече маркирани общо точки след петте кръга в груповата фаза – 134. Една точка по-малко е осъществил словенецът Лука Дончич, а финландецът Лаури Марканен заема третото място със 124 маркирани точки.

Българинът е първи и що се отнася до игровото време, като оглавява подреждането с общо 185 минути и приблизително 37,1 на мач.

Александър Везенков се подреди втори в класацията за най-вече осъществени точки приблизително на мач с 26,8. Тук водач е гръцкият национал Янис Антетокунбо със приблизително 29,5 точки, а третото място остана за Лука Дончич, който записа приблизително 26,6 точки.

Везенков отстъпва само пред Антетокунбо и в подреждането за най-ефикасните баскетболисти на шампионата. Гъркът записа междинен коефициент от 33,8, а българинът – 31,2. Трети е сърбинът Никола Йокич с 29,8.

Той дели първото място по най-вече реализирани „ дабъл-дабъл “ в групите със Сандро Мамукелашвили – по четири в петте мача.

Друг български национал се подреди в топ 3 на класацията за най-вече асистенции на Евробаскет 2022. Дий Бост приключи на второ място със приблизително 8,4, а на върха е чехът Томаш Саторански с 9. На трета позиция се подреди сърбинът Василие Мицич със приблизително 7,4 асистенции на мач.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР