Александър Везенков за втора поредна година бе избран за Спортист

...
Александър Везенков за втора поредна година бе избран за Спортист
Коментари Харесай

Костадин Джорджев: Защо трябваше да става грозно?

Александър Везенков за втора поредна година бе определен за " Спортист на годината ". Във вота се включиха 107 български публицисти. Те избират. Такива са разпоредбите.


Но доста в обществените мрежи не са удовлетворени. Не са удовлетворени и част от тези, които попаднаха в Топ 10 или останаха отвън него. Ще каже човек, че през 2023 година не сме спирали да слушаме химна и да печелим международни трофеи. Да, но не.

Началото за Везенков в НБА е мъчно. Не играе, няма среда, още се сработва. Времето ще покаже дали ще успее. Но самият факт, че български национал носи екип на тим от Асоциацията е почтено не просто за №1 у нас, а за национална горделивост. Да не забравяме и обстоятелството, че той отпътува за най-силното състезание, откакто бе коронясан за №1 в Европа през предходната година.

Какво да кажем за втория - Григор Димитров. Всяка седмица 31-годишният хаскволия излиза на шампионати със международния тенис хайлайф, печели милиони, а след името му написа БЪЛГАРИЯ.

На трето място се подреди Петър Мицин. Световен рекордьор и европейски първенец по плуване, въпреки и за юноши. Наред с леката атлетика и спортната гимнастика, третият най-гледан спорт на Олимпийски игри. Освен това Мицин е единственият българин международен рекордьор по плуване. А, по отношение на обвиняването, че достижението е подправено, бих споделил единствено, че това не е шампионатът " Самарско знаме " от едно време, където времето започваше да тече, когато чичката на старта включеше хронометъра. Другото, за което загатва Антъни Иванов, по-добре да остане без коментар, тъй като той, а не Мицин има обществени проблеми от сходно естество.

Аплодисменти за всички в първата десетка. Но за какво трябваше да става грозно? Откога огромните първенци се наскърбяват и приказват против свои? Откога майки смятат за редно да разясняват работата на различен? Откога ние, публицистите, сме отговорни за положението на българския спорт?

Пожелавам на всички " наранени " още по-успешна 2024-а година. Стигнете върховете, прегърнетe златото, бъдете горди, бъдете хора.

А в края на 2024 година може самите вие да подредите десетката на най-хубавите. Ще бъдете ли справедливи тогава? /БГНЕС

------------------------------------------

Костадин Джордев, редактор отдел " Спорт " на БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР