Александър Везенков изигра най-силния си мач, откакто стана част от

...
Александър Везенков изигра най-силния си мач, откакто стана част от
Коментари Харесай

Всички обичат... Саша Везенков

Александър Везенков изигра най-силния си мач, откогато стана част от NBA, и за първи път бе основният състезател на тима си " Сакраменто Кингс ”.

Българският баскетболист се появи в игра едвам в края на третата четвърт против “Голдън Стейт ”, само че направи най-хубавите си минути.

Така с помощта на голямото му въздействие, отборът му направи трагичен поврат.

“Кралете ” победиха със 124:123, откакто изоставаха с 24 точки.

Везенков се включи на паркета 3:29 минути преди края на третата четвърт, когато отборът му изоставаше с 15 точки. Той остана на игрището до края на мача, а в четвъртата част означи 8 точки, две от които от тройката, като добави и 3 битки и 2 чадъра.

" Сакраменто " стопи разликата, а в края стигна до триумфа, с който приключи груповата фаза на “In-Season ” шампионата без загуба и си обезпечи място на четвъртфиналите.

Елиминациите на новия шампионат ще са през декември, а всички мачове, като се изключи финала, важат и за постоянния сезон на NBA.

Силното показване на Везенков, който към този момент има повече роля на периферен състезател, идва на фона на спекулации в последните дни, че българинът може да бъде трансфериран в различен тим.

Той обаче насочи ясно обръщение към треньора на “Сакраменто ” Майк Браун - а точно, че на него може да се разчита в най-напечените моменти.

 Всички обичат... Саша Везенков Oткакто отпътува оттатък Океана, Везенков доста бързо завоюва сърцата на съотборниците и почитателите си.

Саша, както го назовават американците, дойде в “Кингс ” с репутацията на най-хубавия стрелец в Европа.

Той завоюва премията за (MVP) на сезона в Евролигата през май, когато към момента бе баскетболист на “Олимпиакос ”.

А в това време към този момент имаше във витрината си и наградата " Алфонсо Форд " за най-хубав изпълнител в европейското състезание и попадна в идеалния тим за сезона. Оглави и класациите по коефициент на успеваемост със приблизително 21.2 и по ефикасност със приблизително 17.2 точки.

На една от първите си тренировки за “Сакраменто ” направи нещо, за което съотборниците му говореха с дни - от 150 стрелби от линията за три точки, пропусна по-малко от 10.

В “лигата на извънземните ”, какъвто етикет има NBA, обаче има надарени играчи зад всеки ъгъл. И с цел да не наложиш там, би трябвало нещо по-специално.

Въпреки огромното му баскетболно IQ, към Везенков имаше подозрения дали ще успее да се оправя задоволително добре в отбрана против най-атлетичните баскетболисти в лигата. Без да дава доста мнения по тематиката и макар че несъмнено имаше какво да усъвършенства, той единствено запретна ръкави.

„ Той е като товарен кон. Ще работи, до момента в който не усъвършенства това, което желае. Радвам се, че се вписа в тима ", съобщи един от най-силните играчи на " Кралете " Де`Арън Фокс.

„ Той е войник, постоянно е работил съществено и знае, че всеки връх е тежък за нанагорнище. Пътят му е да остави огромна диря в българския баскетбол. Това е неговата задача. Той бе фар в последните пет-шест години на всички млади българи по какъв начин се работи, по какъв начин се реализират резултати - с неизменност, с труд, с гений ”, разказваше във всичките си изявленията Георги Глушков, първият българин в NBA.

Но даже и тези качества не бяха най-силният мотив всички да обикнат Везенков. Направиха го поради личността му.

“Скромният милионер ” - по този начин в баскетболните среди назовават Саша, като се възхищават се на неговия темперамент. Той дойде в NBA не като представител на различен континент, а на друга планета.

В лигата, в която грандоманията, парите и славата господстват, а преди всеки мач баскетболистите слизат от клубните рейсове постоянно с друг и ексцентричен тоалет, създавайки фешън шоу, Везенков се усмихва на камерата, облечен в суичъра на " Сакраменто Кингс ”.

Не тъй като не се усеща на мястото си или тъй като е обезпокоен от нещо, а тъй като постоянно е бил подобен, даже и като най-голямата баскетболна звезда на Европа.

Дисциплина и усърдие - това са качествата, във връзка с които малко на брой биха могли да надминат Саша.

Неслучайно треньорът на “Сакраменто ” Майк Браун съпостави българина с легендата Ману Джинобили.

„ Говорих си с него за това, че имах достойнството и удоволствието да бъда треньор на Ману Джинобили в първата му година NBA. Той беше страховит в Европа, само че когато пристигна тук, първо се опитахме да му дадем титулярна роля, само че нещата не се получаваха и го оставяхме на скамейката. ", споделя Браун.

„ Имаше някои мачове, в които той не играеше поради треньорски решения. Ману не се дореди до титулярно място в “Сан Антонио ” за най-малко една година. Това е развой, при който треньорският щаб би трябвало да откри най-точния метод да разчита на някого, с цел да оказва помощ на тима. Казах на Саша: „ Ей, ти знаеш по какъв начин да играеш, имаш ужасно възприятие към играта, няма да има случай, в който да ти кажа, че си взел неприятна пукотевица. Ти ще се превърнеш в един от най-хубавите стрелци и би трябвало да стреляш. Ако играеш - супер, в случай че не - би трябвало да бъдеш подготвен и съм сигурен, че ще дадеш най-хубавото от себе си ”, добави Браун.

`Александър
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР