Александър Везенков и Олимпиакос продължават перфектната си серия от началото

...
Александър Везенков и Олимпиакос продължават перфектната си серия от началото
Коментари Харесай

Олимпиакос надхитри Реал в спектакъл с главен герой Везенков

Александър Везенков и Олимпиакос не престават съвършената си серия от началото на сезона в Евролигата. Българинът и компания разплакаха Реал Мадрид, откакто се постановиха с 89:87 в среща от третия кръг, играна в „ Паласио де Депортес “. Двата тима сътвориха театър, изпълнен с голям брой обрати. В заключителните минути селекцията на Йоргос Барцокас въпреки всичко откри метод да оцелее и да нанесе на Реал второ следващо проваляне в шампионата на богатите.

Везенков направи всичко допустимо, с цел да държи Олимпиакос покрай противника през целия дуел. Гръцкият гранд навакса пасив от 6 точки 4 минути преди края, откакто Серхио Люл изведе Реал напред с 81:75. Янулис Ларенцакис и Жоел Боломбой се включиха в шоуто, а Костас Слукас реалира 4 точки в последните 32 секунди на срещата, в това число и победния панер.

Българинът свърши много работа за Олимпиакос и оформи втори следващ дабъл-дабъл през този сезон – 23 точки и 12 битки. Освен това, крилото добави статистиката си с 1 открадната топка за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си 27-годишният баскетболист бе 8/9 от приблизително разстояние, 2/7 от тройката и 1/2 от линията за осъществяване на наказателни удари. Накрая българският национал заслужи оценката за състезател номер 1 на мача с представянето си.

От неговите съотборници Костас Слукас се регистрира с 14 точки и 7 асистенции. Жоел Боломбой добави 11. Шакил МакКисик вкара 10 точки.

Джанан Муса бе най-резултатен за Реал Мадрид със 17 точки. Еди Таварес и Серхио Люл осъществиха по 14, като първият сграбчи и 6 битки. Гершон Ябуселе остана с 13 точки.

Победата в Испания изкачи Олимпиакос на четвърто място във краткотрайното класиране с актив 3-0, колкото имат и заемащите първите три позиции Фенербахче, АЛБА Берлин и Баскония. За Реал загубата е втора, а грандът от Мадрид е на десето място в подреждането. На 21 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят против Баскония, до момента в който Реал Мадрид ще играе против Цървена Звезда същия ден./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР