Александър Везенков и неговият Олимпиакос са шампиони на Гърция за

...
Александър Везенков и неговият Олимпиакос са шампиони на Гърция за
Коментари Харесай

Грозни сцени помрачиха титлата на Везенков и Олимпиакос

Александър Везенков и неговият Олимпиакос са първенци на Гърция за втори следващ и общо 14-и път в своята история.

" Червено-белите " завоюваха финалната серия с безконечния си противник Панатинайкос с 3-1 победи, откакто четвъртият дуел бе пресечен при резултат 63:35 в интерес на Везенков и компания с оставащи 2:46 до края на третата четвърт, когато почитателите на " детелините " полудяха и започнаха да хвърлят бутилки, факли и бомбички по скамейката на Олимпиакос.

Вследствие на това гостите бяха прибрани в съблекалнята, а дуелът бе преустановен за повече от час - интервал, в който последователите на домакините нахлуха на паркета и продължаваха да показват невъздържаното си държание, чупейки седалките в спортното оборудване.

Така Олимпиакос продължава превъзходството си в гръцкия баскетболен опит с втората си поредна шампионска купа, откакто и през предишния сезон " червено-белите " победиха със златото, и то още по-категорично във финалната серия с ПАО, извоювана с 3-1.

По този метод възпитаниците на Йоргос Барцокас прибавиха 14-а купа във витрината си и маркираха първия си требъл през новия век, откакто по-рано през сезона сграбчиха както Суперкупата, по този начин и Купата на Гърция. Освен това Олимпиакос завоюва и сребърните медали в Евролигата, откакто на финала остстъпи трагично на Реал Мадрид със единствено една точка.

Александър Везенков бе измежду най-хубавите за колоса от Пирея до спирането на срещата, като българският национал реализира 11 точки, 5 битки, 2 асистенции и 1 чадър за 21 минути на паркета. При стрелбата си водачът на " червено-белите " бе 5/11 от игра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР