Александър Ваклин. Снимка: bTVАлександър Ваклин – бизнесменът, посочен от кметицата

...
Александър Ваклин. Снимка: bTVАлександър Ваклин – бизнесменът, посочен от кметицата
Коментари Харесай

Бизнесменът Ваклин: Шокира ме наглостта и усещането за безнаказаност у Иванчева

Александър Ваклин. Снимка: bTV

Александър Ваклин – предприемачът, посочен от кметицата на регион „ Младост “ Десислава Иванчева като създател на сигнала против нея, описа пред bTV своята версия.
Всичко стартира от имот в „ Младост “, където Ваклин е желал да строи постройка. Той е получил всички нужни бумаги, в това число разрешителното за градеж от основния проектант на София. Останал му единствено един документ, който се издава за 14 дни. Но по този начин и не го получил. Започнал да подава тъжби в Столична община, в Административния съд.
Играта на нерви сред кметицата и бизнесмена траяла с месеци. Тогава Ваклин решил да разбере каква е същинската причина за мотаенето.
„ Потърсих всевъзможни хора, които познават кметицата, с цел да я попитат чисто човешки за какво по нейна експлицитна заповед съобщаването на една обикновена градоустройствена процедура се бави 10 месеца – описа Ваклин. – И тогава разбрах, че всичко е за пари “.
Решение на казуса предложил някогашният кмет на Младост Петко Дюлгеров.
„ Казаха, че става дума за 20 евро на квадратен метър от РЗП-то. Лично. За кметицата. Което, както и да го погледнете, е една голяма сума пари за това един държавен чиновник на приблизително равнище да и свърши служебните отговорности “, уточни предприемачът.
За трите обекта в „ Младост “ му поискали половин милион евро.
70-те хиляди евро първична вноска за подкупа били от заем.
„ Но ние в никакъв случай не сме възнамерявали да? ги дадем. Ако не бяха проверяващите органи, не бих? дал и стотинка – сподели Ваклин. – Просто ме шокира наглостта и чувството за безотговорност у госпожа Иванчева. И по тази причина счетох, че е редно такива синдроми да се лекуват. Затова алармирах “.
Подал сигнала в новата комисия за битка с корупцията и станал част от следствието.
„ Всеки човек се тормози, само че, вижте, в случай че някой не го свърши, няма по какъв начин нещата да се трансформират. Ако не се намират хора, които да преодолеят личните си задръжки. Много не обичам израза, който се употребява на всички места – някой нещо да направи “, сподели предприемачът.
Той приканва пострадалите като него освен да се оплакват от желаните рушвети, а да подават сигнали за корупционните схеми.
Александър Ваклин е работил дълго време във Англия, върнал се е у нас и се занимава със строителство от 15 години. Има обекти в цяла София. Твърди, че пари са му желани единствено в регион „ Младост “ от Десислава Иванчева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР