Александър Шмид от Германия и Мария Терезе Твиберг от Норвегия

...
Александър Шмид от Германия и Мария Терезе Твиберг от Норвегия
Коментари Харесай

Германия и Норвегия спечелиха титлите в паралелния слалом при мъжете и при жените на световното първенство в Куршевел/Мерибел

Александър Шмид от Германия и Мария Терезе Твиберг от Норвегия завоюваха купите в паралелния слалом при мъжете и при дамите на Световното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршевел/Мерибел (Франция).

На финала Шмид беше най-бърз и в двата манша против Доминик Рашнер (Австрия) и завоюва с 90 стотни от секундата.

След 89 година това е първи орден за Германия от шампионат на планетата.

" Не съм го очаквал, необикновено е. Знаех, че би трябвало да се съсредоточвам и да не пожертвам прекомерно доста ", сподели Шмид след успеха.

Австриецът изравни най-хубавото си класиране за Световната купа, когато приключи втори в същата дисциплинираност в Лех/Цюрс през ноември 2021 година.

Бронзовото отличие завоюва Тимон Хауган (Норвегия), който е дребния край завоюва с 19 стотни против Адриан Пертл (Австрия).

При дамите норвежката Мария Терезе Твиберг победи на финала Уенди Холденер от Швейцария с 67 стотни в двата манша.

За Холденер това е шести орден в кариерата от международни шампионати и втори в Мерибел след среброто в алпийската композиция.

На трето място се подреди Теа Луизе Стернесунд от Норвегия, откакто съперничката й в дребния край Мари Ламюр (Франция) не приключи.

Защитаващата купата си от Кортина Д`Ампецо Марта Басино от Италия отпадна на осминафиналите. Преди две години тя подели златото с Катарина Лийнсбергер (Австрия).

Световното състезание продължава в четвъртък с гигантския слалом при дамите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР