Александър Лазаров вероятно прави най-силната си седмица от началото на

...
Александър Лазаров вероятно прави най-силната си седмица от началото на
Коментари Харесай

След над 3 часа битка: Лазаров сломи Кукушкин и е на дебютен Чаланджър 1/2-финал!

Александър Лазаров евентуално прави най-силната си седмица от началото на професионалната си кариера, постигайки цели четири следващи на Чаланджъра на твърди кортове в академията на Рафаел Надал. Алекс започва присъединяване си от квалификациите в Майорка и си проправи път към четвъртфиналите, откакто надделя играчи от ранга на младата сръбска вяра Хамад Медиедович, както и поставения под номер три - Александър Вукич. Днес пък четвъртата ни ракета го очакваше още по-сериозно предизвикателство, тъй като трябваше да премери сили с Михаил Кукушкин, чиито непрекъснати изяви го държаха година наред в топ 50 на подреждането на ATP и му разрешиха да запише класиране за осминафиналите на Уимбълдън през 2019-та година. Въпросните условия по никакъв метод не повлияха на националния ни играч, който изрично имаше игрово преимущество в голяма част от конфликта и в последна сметка надви в над 3-часова борба, с цел да се класира за дебютния си 1/2-финал на равнище Чаланджър в своята кариера - 6:7(3) 6:4 7:6(4). Във етапа ан финалната четворка пък за нашия съотечественик следва още едно доста тежко тестване, имайки поради задаващата се борба с надарения италианец Лука Нарди, чийто скалп беше взет от Димитър Кузманов в пресявките на US Open.

Срещата не стартира по най-хубавия метод за Лазаров, който беше въвличан непрекъснато в изтощителни разигравания от ветерана, а казахстанецът беше непогрешим в тях и разумно взе задатък от 2:0 гейма. Постепенно родният ни представител стабилизира изявите си от дъното на корта и постоянно даже надиграваше своя конкурент в дългите замени, което му разреши да осъществя мълниеносен рибрейк. Серията от пробиви продължи с цялостна мощ, само че софиянецът най-сетне откри сервиса си и за пръв път имаше преднина в резултата, повеждайки с 4:3. Именно квалификантът показваше по-високо ниво и непрестанно подлагаше напрегнат някогашния номер 39 в подаванията му. Кукушкин обаче разчиташе на големия си опит и съумя да отрази цели седем сетбола, след което беше съвсем непогрешим в последвалия тайбрек и поведе в сетовете.

Вторият сет още веднъж ни предложи цели четири брейка в откриващите шест гейма, като и в двата случая Лазаров се откъсваше напред, но имаше проблеми със запазването на своето неизменност и допускаше да бъде застигнат. Това разреши на любимеца да обърне нещата до 4:3 в негова изгода, единствено че внезапно нашият съотечественик доста изостри темпото и получи опция да сервира за паритет в обособените елементи. Последваха три бързи комбинации от ракетата на нашето момче, които бяха последвани от ас и спечелилият щеше да бъде избран в съдбоносен сет.

Той стартира с известно закъснение, което беше подбудено от взет медицински таймаут от страна на казахстанеца. Изглежда този способ на 34-годишния тенисист беше по-скоро тактически и можехме още веднъж да го забележим по какъв начин връща всяка една топка в корта. Двамата играчи покачиха доста успеваемостта си на начален удар и възможностите пред посрещачите отсъстваха изцяло до 5:5. Тогава родният ни представител си обезпечи три поредни точки за пробив, само че те бяха до една отразени с отлични излизани към мрежата на ветерана и пристигна ред на нов тайбрек, където Алекс превъзхождаше противника си по всеки един индикатор и се поздрави с евентуално една от най-големите си победи в миналото.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР