Александър Лапин е роден в Казан през 1964 г. През

...
Александър Лапин е роден в Казан през 1964 г. През
Коментари Харесай

Ген. Александър Лапин е новият началник на Сухопътните войски на Русия

Александър Лапин е роден в Казан през 1964 година През 2009 година приключва Военната академия на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация. През 2017 година е началник-щаб на групата съветски войски, участващи в гражданската война в Сирия. През февруари 2019 година Александър Лапин е почетен с военно звание генерал-полковник. През 2022 година Лапин оглави командването на Централния боен окръг, групата войски под негово командване взе участие в боевете за Лисичанск. През лятото на същата година Лапин е почетен със званието Герой на Русия.

 

Назначаването на военачалник Александър Лапин на поста шеф на Генералния щаб на Сухопътните войски на Руската федерация от управлението на Министерството на защитата на Руската федерация е не просто неточност, а проява на " непотопяемостта “ на управлението на военното ведомство. Това съобщи някогашният министър на защитата на така наречен ДНР Игор Стрелков (Гиркин).

 

" Назначаването на военачалник Лапин на по-висока служба е, меко казано, неразбирателство “, написа Стрелков. " Въпросът не е в командирските му качества (ако има такива), а в това, че под негово командване нашите войски претърпяха тежко проваляне при Балаклея и Изюм, оставяйки вследствие на това съвсем 10 града и " прегрупирайки се “ от област Харков. Издигането за това е груба проява на личната им неуязвимост от страна на управлението на Министерството на защитата на Руската федерация “.

 

Причините за оставката на Лапин към момента не са посочени, само че генералът беше неведнъж подложен на критика от ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров, който намерено назова Лапин " незначителност “. Чеченският водач непосредствено упрекна командира на групата " Център " в загубата на Лиман, както и в пробива на ВСУ в региона на отбранителната линия Терна-Торское-Ямполовка.

 

Ръководителят и създател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин също насочи обвинявания против Лапин. Говорейки за Лапин, той съобщи, че " безделниците ", които няма да доведат до победа, " би трябвало да се махнат " от бойното поле в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР