Александър Краев, експерт от украинската външнополитическа група Призма, която изучава

...
Александър Краев, експерт от украинската външнополитическа група Призма, която изучава
Коментари Харесай

Украински експерт: Битката за Соледар е невиждана от Втората световна война

Александър Краев, специалист от украинската външнополитическа група " Призма ", която учи въпросите на външната политика и интернационалната сигурност на Киев, съпостави яростните борби при Соледар и Бахмут с огромните борби през Втората международна война, оповестява Руската работа на Би Би Си.

През последните седмици съветската войска, претърпяла поредност от неуспехи, прави обезверени опити да превземе Соледар и Бахмут , които не престават да се удържат от украинските войски с последни сили.

На брифинг в четвъртък заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр

" И двете воюващи страни губят по няколкостотин души всеки ден , а потреблението на муниции е голяма ", сподели Александър Краев в изявление за Би Би Си. " По-специално знаем сигурно, че украинските сили изстрелват до 50 000 снаряда на ден единствено в регионите на Соледар и Бехмут . "

" Така че като цяло може да се твърди, че това е една от най-големите и яростни борби на европейския континент след Втората международна война ", сигурен е специалистът.

По-рано представител на украинското командване загатна, че Киев съществено обмисля опцията за евакуиране на войските от Соледар , защото там бойците на Въоръжените сили на Украйна се изправят против " най-обучените елементи на съветските наемници от " Вагнер " ".

Ден по-рано Алексей Арестович, консултант в канцеларията на президента на Украйна, сподели, че в този момент Русия е концентрирала съвсем целия си нападателен капацитет, който преди този момент се простираше на над 1000 км фронт, върху 80-километров сектор и се пробва да превземете Соледар и Бахмут непременно, без значение от загубите.
 Русия признава, че към момента не управлява напълно Соледар
Русия признава, че към момента не управлява напълно Соледар

Изказване на съветски чиновник приказва за " огнища на опозиция "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР