Алехандро Валверде от отбора на Movistar спечели 8-ия етап от

...
Алехандро Валверде от отбора на Movistar спечели 8-ия етап от
Коментари Харесай

Алехандро Валверде бе най-бърз в осмия етап на Вуелтата

 Още един френски успех във Вуелтата
Алехандро Валверде от тима на " Movistar " завоюва 8-ия стадий от Обиколката на Испания. Испанецът изпревари с заключителен спринт международния първенец Петер Саган (Sky) и холандеца Дани ван Попел (LottoNL-Jumbo), изминавайки дистанцията от 195,1 километра от Линарес до Алмаден за 4:35:54 часа.

Словакът водеше във финалните метри, само че разреши да бъде изпреварен от Валверде за наслада на локалните почитатели. Днешният равнинен стадий, който е последният преди започването на същинската част на обиколката и серията тежки изкачвания из Пиренеите, не предложи изключително трагични моменти, което бе в интерес на краткотрайния водач Руди Молар.



Французинът продължава да има задатък пред Валверде, който обаче бе понижен до 37 секунди. Трети в общото подреждането е германецът Емануел Бухман на 48 секунди зад Молар. В челната шестица попадат още британецът Саймън Йейтс, французинът Тони Галопен и полякът Михал Квятковски.

Утре предстои осмият стадий, който е 195.1 километра сред Линарес и Алмаден. В него има единствено едно нанагорнище от трета категория, само че финалът още веднъж е комплициран и не е за чистите спринтьори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР