Алберт Попов завърши 11-и в слалома във френския курорт Вал

...
Алберт Попов завърши 11-и в слалома във френския курорт Вал
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши 11-и в първия си старт за сезона

Алберт Попов приключи 11-и в слалома във френския курорт Вал д’Изер. Това беше първи старт за българина в новия сезон за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Алберт Попов даде десето време в първия манш. Във втория той също беше постоянен и приключи на 2 секунди от спечелилия Лукас Брaaтен от Норвегия.

Другият български представител Камен Златков не приключи първия манш. Златков започва мощно, само че пропусна врата метри преди финала.

Брaaтен даде второ време в първия манш със седем стотни закъснение от. Във втория Бротен се оправи по-добре и завоюва с общо време 1:38.14 минута. Кристоферсен позволи няколко неточности и остана шести в крайното нареждане. Втори приключи австриецът Мануел Фелер, трети – швейцарецът Лоик Меяр.

Победата на 22-годишния норвежец е третата му за Световната купа и първа за сезона. С нея той се изкачи до трето място в генералното класиране с 215 точки. Лидер е Марко Одермат от Швейцария с 520 точки, след него е различен норвежец – Александър Омод Килде – с 380 точки. Със извоюваните 24 точки през днешния ден Алберт Попов е 51-и в генералното класиране.

Here are the leaders of the first run at @skiworldcupsestriere in 33 hundredths
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР