Албърт К. Бендър (Albert K. Bender, 1921-2016) е един от

...
Албърт К. Бендър (Albert K. Bender, 1921-2016) е един от
Коментари Харесай

Известният уфолог Албърт К. Бендър и срещите му с Мъжете в черно

Албърт К. Бендър (Albert K. Bender, 1921-2016) е един от първите професионални откриватели на НЛО и един от тримата най-влиятелни уфолози през 50-те и 60-те години на предишния век.По време на Втората международна война, той е служил във военновъздушните сили на Съединени американски щати и след края на войната, почнал да се интересува от феномена на НЛО.

 Албърт К. Бендър
Албърт К. Бендър Бендър е първият, който събира и се пробва да систематизира случаите на срещи с Мъже в черно. Създал е и първото огромно общество на уфолозите – Международното бюро за “летящи чинии ” (IFSB – International Flying Saucer Bureau).

 q1 - Известният уфолог Албърт К. Бендър и срещите му с Мъжете в черно
През 1962 година, Бендър получава огромна известност, като разгласява книгата „ Летящи чинии “ и „ Тримата мъже “, само че преди този момент, стартира да издава своето уфологично списание „ Space Review “. Скоро по-късно, се случва друго събитие, което визира последвалия живот на известния уфолог.Късно през нощта, през март 1953 година, някой почукал мощно на вратата на къщата му. Бендър даже нямал време да слезе от тавана, където спял и работел. Трима мъже, облечени в черно, някак си съумели да влязат в къщата и се заизкачвали по стълбите към него.Оказва се, че това са типични представители на Мъжете в черно, за които преди този момент единствено е чувал от очевидците на НЛО с които работел. Те имали блестящи очи, бледа кожа и типичен черни костюми, с черни обувки и бяла риза. На главите си носели шапки вид Федора.Когато доближили уфолога, те не споделили нито дума, само че Бендър внезапно се почувствал зле. Според него, чувството било все едно е болен от диабет, който е пропуснал закуската, обяда и вечерята. Бил обхванат от студ и почнал да трепери мощно.
Най-накрая, Бендър паднал от уязвимост на леглото и незабавно получил телепатично обръщение от Мъжете в черно. Те поискали да престане да се занимава с тематиката за НЛО, другояче ще му се случи нещо неприятно. После се обърнали и напуснали.Бендър приема заканите съществено, само че изследването на НЛО към този момент било станало за него смисъл на живота му и не можел да се откаже. Той траял работата си.Скоро, Мъжете в черно го посетили още веднъж, … и още веднъж. По време на визитите им, Бендър се чувствал мъчително слаб и отпаднал. Сякаш те извличали виталната му сила и то доста повече, в сравнение с при първото им посещаване.Бендър означи, че с всяко посещаване, очите на Мъжете в черно блестели все по-заплашително. Но, още веднъж, той не се отказвал от тематиката за НЛО. Когато пристигнали при него за трети път, уфологът почувствал че ще загуби живота си доста скоро.След второто посещаване, стомахът му го болял, като че ли има язва, а мигрена се появявала всекидневно, само че след третото посещаване, Бендър почнал да губи тегло, имал проблеми със зрението и с душeвността. Започнал да усеща, че Мъжете в черно го наблюдават даже по улиците на града.Според Бендър, той виждал Мъжете в черно на всяка улица, а в това време стомашните му проблеми се влошили.Всичко станало нетърпимо и уфологът не можел повече да го понася. Закрил списанието „ Space Review “, интернационалното бюро и решил да се откаже от проучването на НЛО.Когато направил това, здравето му се подобрило. Издадената през 1962 година книга е последната му “лебедова ария ”.След случилото се с Мъжете в черно до гибелта си, през 2016 година, Бендър в никакъв случай не проговорил на тематики свързани с НЛО.Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР