Албанското правителство прие законопроект за гражданството, който съдържа съществени промени,

...
Албанското правителство прие законопроект за гражданството, който съдържа съществени промени,
Коментари Харесай

Тирана с нов законопроект за албанско гражданство

Албанското държавно управление одобри законопроект за поданството, който съдържа основни промени, като „ Придобиване на поданство по генезис “. Това дава опция на албанците, живеещи отвън територията на страната, както в прилежащи страни, по този начин и в диаспората, да получат албанско поданство.

 © Архив
„ Чужденец ще може да получи албанско поданство, в случай че неговите предшественици са от албански генезис и при изискване, че той потвърди фамилната връзка по права линия до трето коляно на предците ”.

Другата значима оригиналност се съдържа в член 4 - даване на албанско поданство на всеки, роден на територията на Република Албания.

Това значи, че Албания ще ползва правилото " Jus soli ", който дава поданство на всяко лице, родено на нейна територия, макар че никой от родителите му няма албанско поданство. Този принцип се съблюдава в Съединени американски щати, до момента в който в някои европейски страни има някои спомагателни критерии, които би трябвало да бъдат изпълнени.

Очаква се законопроектът за поданството да бъде включен в дневния ред на съвещание на Народното събрание през септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР