Албанското министерство на отбраната съобщи, че двама негови войници са

...
Албанското министерство на отбраната съобщи, че двама негови войници са
Коментари Харесай

Задържаха двама руснаци и украинец след престрелка край военен завод в Албания

Албанското министерство на защитата заяви, че двама негови бойци са били ранени през вчерашния ден при опит да спрат двама руснаци и един украинец, които се опитвали да влязат във боен цех в Централна Албания, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на министерството, заяви Българска телеграфна агенция.

" Трима жители с съветски и украински паспорти са се пробвали да влязат в завода ", се споделя в изказването на министерството, изпратено до медиите. " Служителите, които са охранявали завода, са реагирали неотложно, само че по време на напъните им да спрат тримата непознати жители, двама от нашите бойци са били ранени ", продължава изказването, като в него се прибавя, че положението на бойците е устойчиво. Министерството съобщи, че тримата непознати жители са арестувани.

Албанският министър-председател Еди Рама съобщи, че трите лица са " обвинени в шпионаж ".

Министерството на защитата сподели, че един от задържаните, разпознат единствено като съветския жител М. З., на 24 години, е влезнал на територията на завода и се е опитал да направи фотоси. Ведомството добави, че мъжът е използвал някакъв тип спрей против бойците, до момента в който се опитвал да избяга, откакто е бил спрян от защитата. Други двама души - рускиня, разпозната като С. Т., на 33 години, и украинец Ф. А., на 25 години, също са били задържани наоколо до завода.

През лятото Албания е посещавана от доста съветски и украински туристи, отбелязва Ройтерс. Военната база " Грамш " се намира на повече от 70 километра от плажовете.

По време на комунизма албанският цех " Грамш " се употребява за произвеждане на съветски автомати АК 47. По информация от уеб страницата на министерството през днешния ден заводът дава индустриални услуги за отбранителната индустрия, като не се дават повече детайлности. Албания е член на НАТО от 2009 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР