Албанската специална прокуратура срещу корупцията и организираната престъпност SPAK разкри

...
Албанската специална прокуратура срещу корупцията и организираната престъпност SPAK разкри
Коментари Харесай

Заради пране на пари издирват албански петролен магнат

Албанската специфична прокуратура против корупцията и проведената престъпност SPAK разкри скица за пране на пари в границите на структурирана незаконна група, включваща петролния магнат Резарт Тачи и негови доближени, както и двама италиански и един швейцарски жител.

При в началото извършените следствия, свързани с това наказателно произвеждане, е наложена мярка за от 18 399 941,50 евро.

Бизнесменът Тачи, който също има швейцарско поданство, е търсен и се счита, че е приютен в тази страна, до момента в който двамата му най-доверени сътрудници, Бледар Лило, който е неговият телохранител, и Артур Бала, родственик на семейство Тачи, са задържани.

„ Част от тази финансова скица, благодарение на забъркани албански жители, е осъществяването на някои банкови интервенции и преводи в банка в Албания, интервенции, които са осъществени единствено отчасти и не изцяло осъществени заради следствени дейности, извършени от спецпрокуратурата против корупцията и проведената престъпност, се споделя в известие.

По време на следствието са събрани доказателства, които удостоверяват, че избран % от паричните компенсации е бил обещан против услугата за

На Резарт Тачи, притежател на албанската петролна промишленост „ Ойл Тачи “, са блокирани банковите сметки и са иззети 1,3 милиона $ от съд в Тирана през май 2016 година Той е упрекнат в укриване на налози в размер на към 6 милиона евро за интервал от четири години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР