Албания сътвори огромен гаф, който сериозно разтревожи ръководните органи на

...
Албания сътвори огромен гаф, който сериозно разтревожи ръководните органи на
Коментари Харесай

Огромен гаф на Албания - разкриха къде действат шпионите ѝ из Европа

Албания сътвори голям гаф, който съществено разтревожи управителните органи на НАТО. На страницата на албанското министерство на финансите се появи подробна информация за сътрудниците на разузнаването на страната (SHISH) из цяла Европа.

Става въпрос за класифицирана информация - освен кои са сътрудниците, а номерата на паспортите им, номерата на колите, които употребяват, размерът на заплатите, които получават, пари за командировки и даже заплащанията, които осъществят към автосервизи или водопроводчици.

Изнесени са десетки имена на сътрудници, като двама от тях заемат " чувствителни " постове в НАТО в Брюксел, оповестява английският вестник " Индипендънт ". Става ясно, че Албания разполага с шпиони в Гърция, Косово, Македония, Сърбия и Италия. Освен това са показани данни за характерни действия, засягащи в това число държавното управление, президентството и съдилищата в страната.

Все още не е ясно дали изнесената класифицирана информация е след прекомерна " усърдност " на чиновник във финансовото министерство или след хакерска офанзива. Заради това в НАТО оповестиха и нараснало равнище на паника, защото на процедура по този метод се влиза не просто в албанската система за сигурност, а в системата на Алианса.

Очаквано сътрудниците незабавно са изтеглени.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР