Албания регистрира рекорден брой от около 7,2 милиона туристи, съобщи

...
Албания регистрира рекорден брой от около 7,2 милиона туристи, съобщи
Коментари Харесай

Албания отчете рекордните над 7 млн. чужди туристи този сезон

Албания записва рекорден брой от към 7,2 милиона туристи, заяви министърката на туризма и околната среда Мирела Кумбаро. По думите й това е с 27% повече в съпоставяне със същия интервал на 2022 г.

" Това е цифра, която увенчава работата на всички, на екипа на Министерството на туризма и околната среда, общините, туроператорите и най-много на всички хотелиери и експерти в бранша, вложили безрезервно във образуването на туристическата известност на Албания ", показва министърката в обява във Facebook.

Според данните на Kумбаро единствено през август в курортите са отседнали 2 022 754 туристи, или с 18% повече от същия месец на предходната година. Освен косовските и македонските туристи, които са най-многобройни, Албания е била определена за лятна дестинация от туристи от Испания, Италия, Турция, Черна гора, Франция, Полша, Сърбия и други страни.

„ Също по този начин, Гирокастро, Берат, Бутринти, Круя, Тирана, Шкодра са известни дестинации за исторически и културен туризъм. Засилва се ползата към планинския и селския туризъм “, добавя тя. Миналата година Албания означи връх от 7,5 милиона туристи, което беше най-силната й година в туризма. Цифрата, реализирана за осем месеца, счита Кумбаро, е по-скоро гаранция, че 2023 година ще реализира нов връх в бранша.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР