Албания отхвърля всякакво предложение за изграждането на приемни центрове за

...
Албания отхвърля всякакво предложение за изграждането на приемни центрове за
Коментари Харесай

Албания няма да приеме бежански лагери на нейна територия

Албания отхвърля всякакво предложение за построяването на приемни центрове за мигранти на нейна територия, които желаят да доближат до Европейския съюз /ЕС/. Това сподели албанският министър председател Еди Рама в изявление за немския вестник " Билд ".
Албания в никакъв случай няма да одобри сходни бежански лагери от Европейски Съюз, даже в подмяна на участие в Европейски Съюз , споделя още Рама.
Според него " управляващите в Тирана желаят да оказват помощ при разрешаването на този европейски проблем, само че това не може да създадат сами ". " Превръщането на Албания в някаква каменна стена за мигрантите, които желаят да доближат до Европейски Съюз, ще бъде рисково решение ", сподели още Еди Рама.

Решението на Европейски Съюз да стартира предприсъединителни договаряния с Македония и Албания през юни 2019 година е огромен ден и за двете страни, добави Рама.
Спечелихме една сложна борба, само че войната продължава, сподели още Рама. " Това е един огромен ден за Албания и Македония, несъмнено и за бъдещето на Европейски Съюз. Благодарност до всички страни-членки на Европейски Съюз и до Европейската комисия за тяхната поддръжка ", сподели от своя страна албанският министър на външните работи Дитмир Бушати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР