Албания е облагодетелствана от наличието на малки хотелиерски структури, заяви

...
Албания е облагодетелствана от наличието на малки хотелиерски структури, заяви
Коментари Харесай

Албания с големи шансове да възобнови туризма

Албания е облагодетелствана от съществуването на дребни хотелиерски структури, съобщи през днешния ден министърът на туризма Бленди Кльоси, съобщи БГНЕС.
Според него първите чартърни полети с задгранични туристи се чака да дойдат в края на този месец. Той съобщи, че напъните му ще бъдат ориентирани към отваряне на сухопътните граници, с цел да дойдат в страната повече туристи от района.
Министърът показа, че се поддържа дейна връзка с страни като Чехия, Полша, скандинавските страни, Украйна, Беларус, които са подготвени да изпратят чартъри, в случай че Албания подсигурява спазването на хигиеничните условия.
Според Кльоси, напъните на районния туризъм ще бъдат ориентиран към спасяването на бранша от рецесията.
Правителството е предоставило пакет от ограничения в поддръжка на туристическия бизнес. До края тази седмица се чака да бъде признат закон, който ще дефинира разпоредбите за употреба на плажовете.
Министър Кльоси уточни, че протоколът, представящ разпоредбите за отмора, е признат от 95% от туроператорите и добави, че има някои детайли, които се чака да бъдат изменени.
Идеята на ръководещите е туризмът да продължи да съществува и да се развива освен като средство за наслаждение, само че и като промишленост. „ Това е промишленост, която поддържа хиляди работни места, която поддържа други мрежи от промишлености да работят “, сподели той.
Междувременно, по отношение на последователното облекчение на рестриктивните мерки в страната, стана ясно, че от 18 май в Албания още веднъж ще отворят порти църквите и джамиите.
Във видеоконференция с ръководителите на другите вероизповедания в страната министър председателят Еди Рама настоя да бъде направен проект с ограничения за отбрана, съгласуван с религиозните особености на всяка конфесия.
Религиозните обреди ще се правят в сходство с правила, които ще бъдат избрани от религиозните водачи в страната в съдействие с техническата комисия от специалисти за справяне с пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР