Ал Капоне, вероятно най-известният гангстер, е бил лоша новина за

...
Ал Капоне, вероятно най-известният гангстер, е бил лоша новина за
Коментари Харесай

Най-влиятелните гангстери на нашето време

Ал Капоне, евентуално най-известният разбойник, е бил неприятна вест за всеки, който го е познавал, от учителка, която е пребил когато бил на 14, до седем от членовете на бандата на Бъгс Морън, които е прострелял в Чикаго на Свети Валентин. През целия си живот Капоне употребява принуждение, измами и безскрупулна увереност, с цел да получи всичко, което желае. А по време на Сухия интервал, той има всичко.

Нещата обаче завършват на 16 юни 1931г, когато Капоне е съден за укриване на налози. Когато излиза от съда, той се хвали на пресата, че е сключил договорка и ще лежи единствено 2 години и половина, след което още веднъж ще е на улицата.

Обратно в съда за публична присъда, съдията осведоми Капоне, че уговорената присъда не е наложителна. След цялостен развой, журито осъжда Ал Капоне на 11 години затвор, от които той излежава 8.

По своето време, Капоне господства като крал на Чикаго. Докато множеството американци печелят по $750 на година, той изкарва по $100 000 от противозаконна контрабанда.

Също както хора са забогатявали през 20-те от трафика на алкохол, през днешния ден опиатите са трансформирали в милиардери гангстери, на които Капоне не може да стъпи на дребния пръст.

Семьон Юдкович Могилевич

Половината належащо да бъдеш необут на незаконна организация се крие в титаничното его. Много от най-успешните гангстери в историята са се мислели за най-големите, най-лошите живели в миналото. В множеството случаи това его е без покритие, само че Семьон Могилевич може да се похвали като босът на босовете.

Могилевич е неизмеримо събитие в съветския под земята свят, тъй като е просветен мъж. Преди да основе незаконната си империя, той приключва стопанска система и е вложил всичко научено работата си.

За 40 години Могилевич се е издигнал до върха на проведената престъпност в Русия, изпрал е десетки милиарди долари и даже си е купил личен цех за оръжие. ФБР го назовава „ най-опасният мафиот в света “. Има съветско, украинско, унгарско и израелско поданство. Последното е може би най-важно, защото Израел в никакъв случай не екстрадира жителите си.

Връзките на Могилевич с Израел датират от началото на 80-те, когато излиза на независимост след 3-годишна присъда за машинация. По това време огромен брой съветски и украински евреи – и не малко дисиденти, които настояват, че са евреи – бягат от Съветския съюз в Окупираните територии.

Могилевич влиза в бизнеса с трафика на емигранти, като че ли е нещо като туроператор на свободна процедура. За разлика от туроператорите обаче, той желае % от благосъстоянието на бегълците, след което нормално отмъква всичко, което те са оставили в очакване да им бъде изпратено. Могилевич употребява парите, с цел да подкупва управляващите и те не го закачат.

С рухването на Съветския съюз, съветски и чеченски гангстери се трансформират от сенчести нарушители от ръба на обществото в издигнати от народа водачи и бизнес магнати. Малцина, в случай че въобще има такива, изоставят незаконните си империи и Могилевич не е изключение. През 90-те той движи толкоз доста схеми, че ФБР не съумява да ги подслушва всичките.

Една от схемите му включва продажбата на необложено с налози гориво за печки вместо бензин, което несъмнено се е харесало на притежателите на Трабанти и Волги. Като добър икономист, Могилевич изпира парите през Ню Йорк и Лондон, след което си купува „ законни “ дялове в компании за нефт и газ.

Предвид, че в Русия има повече нефт, в сравнение с в Кувейт и някогашните руски петролни компании са разпродадени за жълти стотинки, това се оказва много добър ход. Някъде по това време Могилевич си купува огромен дял от Сухой, която създава военни самолети, както и унгарска оръжейна компания, произвеждаща противосамолетни оръжия.

Днес 66-годишният Могилевич живее в Киев, обкръжен от частна войска и на процедура ваксиниран от закона. Също като Капоне, той е упрекнат в укриване на налози преди няколко години, само че държавното управление на Путин го освобождава, потвърждавайки, че обвиняванията не са съществени.

Малко преди гибелта си, Александър Литвиненко твърди, че Могилевич е в „ положителни връзки “ с Владимир Путин още от 90-те.

Дауд Ибрахим

Много незаконни организации по света криволичат по границата сред интернационалните престъпни синдикати, които употребяват принуждение, и интернационалните терористични организации, които прекарват опиати и крадена благосъстоятелност за финансирането на войни.

Дауд Ибрахим, синът на индийски полицейски шеф, цялостен живот се движи по тази граница.

Мнозина го упрекват, че е провел бомбардирането на Бомбай през 1993г, когато 13 бомби избухват в града, с цел да нанесат оптимални провали и безпорядък. Взривовете убиват или раняват близо 1000 души. Това е първият огромен сериен атентат в историята и групировки като Алкайда и Джемаа Исламия вземат образеца за Лондон, Мадрид и Бали.

Смята се, че Ибрахим е имал близка връзка с Осама бин Ладен и талибаните, като евентуално е координирал офанзивите в Мумбай през 2008г. През 2003г е разгласен за търсен терорист и непрекъснато прави опити да дестабилизира или смъкна индийското държавно управление.

Тероризмът обаче е единствено занимание на Ибрахим. Истинските пари в Индия идват от черния пазар, на който се продават опиати, оръжия и даже крадено изкуство от Азия, Виетнам и Египет. Ибрахим движи устойчиво количество опиати към Англия и ръководи нещо като „ антиамериканска банка “, която заема, пере и влага пари за терористични групи от целия свят.

За да подкрепи районния си джихад или може би, с цел да му е по-лесно да придвижва хероин, Ибрахим постоянно е поддържал връзка с Междуведомственото разузнаване на Пакистан (ISI). ISI не е като множеството организации, а е като без значение държавно управление в Пакистан. Разузнаването не дава отговор пред никой и има цялостната независимост да води лична война с Индия и да подкрепя бойци.

Връзката с Ибрахим евентуално е добър източник на пари за организацията и изяснява по какъв начин той има безграничен достъп до племенните райони на Пакистан и Афганистан.

А той има потребност от този достъп. След дълга и сполучлива кариера, Дауъд Ибрахим прави едното нещо, което босът на мафията в никакъв случай не трябва да прави: притегля внимание. Съединени американски щати го слагат в листата с терористи и не разрешават на финансовите институции да вършат бизнес с него. Сметките на Ибрахим биват замразявани в мига, когато бъдат разпознати. Много от приятелите му – тези, които не е умъртвил – към този момент са задържани, а Индия интензивно го търси.

Изглежда има голям брой самоличности и евентуално десетки парцели в Пакистан. Носят се клюки също, че е болен от гангрена, въпреки че това може да е просто небивалица на ISI, до момента в който някой не откри тялото му.

Хоакин Гусман

През 1930г чикагската антипрестъпна комисия показва Ал Капоне за публичен зложелател номер 1 – определение, което измислят особено за него. След като Капоне е затворен, купата остава свободна 83 години. През 2013г Хоакин Гусман става вторият човек в историята, който я носи.

Гусман се издига до върха на картела Синаола в Мексико. Той стартира от улицата и на 15 години има личен бизнес с марихуана. Като юноша се включва в развъждането на опиат от локални гангстери и стартира да убива, до момента в който не стига до върха.

През 1993г е наказан на 20 години затвор по обвинявания за търговия с опиати и убийства, само че съумява да подкупи управляващите и се връща към убийствата. Като водач на картела, Гусман натрупва персонално благосъстояние в размер над $1 милиард и три следващи години влиза в листата на Forbes с най-влиятелни хора в света

За разлика от своите ментори в мексиканската наркотърговия, Гусман отхвърля да е просто медиатор за колумбийските кокаинови лордове и стартира свое произвеждане на метамфетамини. Подсигурява направления през Тексас и Калифорния за своите мулета с задоволително подкупи, че да покрие пустинята с пари. Незадоволен от това да храни глада на Америка за амфети, Гусман стартира да настава други картели и изпраща кокаин и хероин към Съединени американски щати.

В отговор на това американското държавно управление оказва огромен напън на Мексико да залови Гусман, като че ли това би спряло наркотрафика. Това се показва като съществена причина за актуалното състояние на съвсем революция в Мексико, при което всеки картел, от Гватемала до Аризона се пробва да заличи конкуренцията.

През 2014г, след акциите против колумбийските картели, Синаола на Гусман ръководи целия трафик към Съединени американски щати. Смята се, че към този миг е станал най-богатият нарушител в света и е пренасял повече опиати в Съединени американски щати от който и да е различен в историята.

Разбира се, няма по какъв начин да стигнеш от марихуана запалянко до стопанин на международните опиати, без да очистиш тоя и оня, а за Гусман това се трансформира в кърваво изкуство. През 2010г картелът Хуарес стартира да се бърка на култивирането на марихуана на Гусман в Сонора.

Един фермер, 26-годишният Хюго Хернандес, наподобява бил сключил договорка с Хуарес. За това той е пребит до гибел от хората на Гусман, тялото му е нарязано на седем елементи, лицето му е одрано, след което пришито върху футболна топка. Върху натрупа оставят записка, на която написа: „ Честита нова година. Ще ви е последна. “

През 2015г Гусман – таман избягал за втори или трети път от пандиза – взема решение, че му е писнало Ислямска страна да се бърка в износа му за Европа и Близкия Изток.

В стила на Сонаола, той обществено афишира, че ще заколи членовете на Ислямска страна пред очите на фамилиите им и ще нахрани с тях кучетата. За негово и наше страдание, наподобява няма да има шанса да извърши заканата си. През януари 2016г мексиканските специфични елементи притискат Гусман в частна резиденция и го арестуват… този път евентуално за последно.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР