Ал Итихад предлага световна рекордна такса на Ливърпул за Мохамед Салах: Слънцето

...
Шампионът на Саудитската професионална лига Ал Итихад прави нов опит
Коментари Харесай

Шампионът на Саудитската професионална лига Ал Итихад прави нов опит да привлече звездата на Ливърпул Мохамед Салах, като предлага световна рекордна оферта от 215 милиона паунда (270 милиона долара) , според The ​​Sun.

Британският таблоид, който не цитира никакви източници в доклада си в понеделник, каза, че служители на Ал Итихад са пътували до Обединеното кралство в последния си опит да подпишат с 31-годишния египетски национал преди затварянето на саудитския трансферен прозорец в четвъртък .

Сън съобщи, че на Салах, най-известният арабски футболист в света, е предложена рекордна заплата от Саудитската професионална лига от £2,45 милиона на седмица.

Той също така съобщи, че на Салах е бил предложен значителен процент от продажбите на фланелки, бонус от £55 000 за победа и посланически роли в най-малко три големи саудитски компании за срока на договора му.

ФК Ливърпул не отговори веднага на искането на Ал Джазира за коментар относно доклада.

Миналата седмица мърсисайдският клуб отхвърли оферта от $189,6 млн. за Салах от саудитския клуб, който е част от собствеността на публичния инвестиционен фонд (PIF) на страната.

След победата на Ливърпул с 3-0 над Астън Вила в неделя, при която Салах отбеляза гол, шефът на червените Юрген Клоп каза, че клубът няма да продаде Салах на никаква цена.

Крайният защитник на Ливърпул Анди Робъртсън също настоя, че отборът „няма притеснения“ относно напускането на Салах.

„За нас Мохамед Салах е играч на Ливърпул и вярваме, че това ще бъде така в обозримо бъдеще“, каза той.


Салах, който има още две години от договора, подписан миналата година, отбеляза 188 гола в 309 мача за Ливърпул, откакто се присъедини към клуба през юни 2017 г.

Ал Итихад може да направи още една оферта за Салах през януарския трансферен прозорец, ако не успеят да изкушат Ливърпул да продаде нападателя тази седмица.

Спортът е основна част от усилията на богатата на петрол Саудитска Арабия да се преименува като глобална бизнес и туристическа дестинация съгласно програмата за реформи Vision 2030, следвана от престолонаследника Мохамед бин Салман, който е и председател на PIF.

Саудитска Арабия направи големи инвестиции през последните години в голфа, Формула 1 и футбола, като през последните месеци саудитските клубове похарчиха стотици милиони долари, за да подпишат с топ футболисти като Кристиано Роналдо и Неймар.

През юни беше обявено, че PIF ще поеме четири големи национални футболни клуба: базираните в Рияд Ал Наср и Ал Хилал и базираните в Джеда Ал Итихад и Ал Ахли.

Но вълната от сделки и инвестиции също предизвика критики, че разходите на кралството от Персийския залив представляват опит за изместване на фокуса от ужасните му досиета с правата на човека.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР