Аквариумът във Варна разкрива тайните на Черно море с вход

...
Аквариумът във Варна разкрива тайните на Черно море с вход
Коментари Харесай

Варненският аквариум с вход свободен, вижте кога

Аквариумът във Варна разкрива тайните на Черно море с вход свободен за жителите и гостите на града.

Множесто типични черноморски типове, сладководни и екзотични декоративни риби. Това е единствено дребна част от експозицията на Аквариум - Варна, до която жителите и гостите на града могат да се допрян на на следващия ден, 19 декември (Никулден по остарял стил).

Варненският Аквариум ще бъде отворен за безвъзмездни визити на 19 декември (вторник) от 11:30 до 16:00 ч., като част от самодейностите за отбелязване на 30-ата годишнина от основаването на Българска морска камара.

В експозиционните зали на Аквариума са изложени сбирки от черупчести мекотели и препарирани риби и влечуги от разнообразни региони на Световния океан. Представена е информация за хидробиологичните и хидрохимични характерности на Черно море, както и за главните детайли на морските хранителни вериги.

Варненци и гостите на града ще могат гратис да прегледат и диафонизираните обекти от сбирката на Аквариум - Варна - риби, влечуги и безгръбначни, оцветени посредством специфична техника, позволяваща ясно следене на вътрешното устройство на организмите.

Аквариумът е част от Института по рибни запаси - Варна (ИРР),  към Селскостопанска Академия (ССА, София). Институтът разполага с богата библиотека, с повече от 30 000 книги, учебници и периодически издания в региона на морската биология, хидрохимия, океанография, ихтиология, риболовство и рибна промишленост, марикултури, акваристика и други В библиотеката се
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР