Акварелите на българската художничка, която живее във Виена, достигат в

...
Акварелите на българската художничка, която живее във Виена, достигат в
Коментари Харесай

Зодиакът на Диана Стоилова в Градската художествена галерия на Варна

Акварелите на българската художничка, която живее във Виена, доближават в налична форма до приятелите на изкуството като репродукции и картички, които се оферират на щанда на Галерията.

Следвайки задачата си да предизвиква достъпа до изкуство на варненци и гостите на морската столица, Градската художествена изложба “Борис Георгиев ” - Варна, предлага на своите гости една непринудена среща с произведения на одобрената у нас и в чужбина българска художничка Диана Стоилова.

Изкуството на Диана Стоилова е познато на варненските ценители от присъединяване й в редица артистични прояви в нейния роден град. Родена в фамилията на огромния европейски художник Стоимен Стоилов и възпитана в духа на перфекционизъм и полет на въображението, Диана Стоилова приключва Националната художествена академия в София със компетентност „ Графика ” в класа на Петър Чуклев.

Продължава в Университета по изобразително изкуство във Виена при проф. Волфганг Хутер. От 2000 година насам има независими изложения в Европа, Съединени американски щати и Австралия. Нейни произведения вземат участие постоянно в Салона на рисунката и акварела в „ Гранд пале ” в Париж. Тя живее и работи във Виена, само че връзката й с България и родния град продължава да бъде мощна със независими и групови изяви.

Специално за Градската художествена изложба “Борис Георгиев ” - Варна, Диана Стоилова е подготвила репродукции и картички с един от най-популярните си цикли - Знаците на зодиака. 12-те композиции събират присъщите за нейната изтънчена изразност знаци на живота и галактическата естетика. Заедно с парада на съзвездията и разноликите слънца в тях се вплитат мъжки и женски фигури, флорални и анималистични претекстове, знаци от исторически пластове от културите на разнообразни столетия в човешката цивилизация.

Репродуцирани с високо качество, те се оферират във вид с паспарту с цена 20 лева или като картички са в обичаен пощенски формат с цена 2 лева

Репродукциите могат да се открият на щанда на Градската художествена изложба “Борис Георгиев ” - Варна на ул. “Л. Каравелов ” 1.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР