Акушерка от Велико Търново взе едновременно трудно и лесно решение.

...
Акушерка от Велико Търново взе едновременно трудно и лесно решение.
Коментари Харесай

Акушерка подаде молбата си за напускане: Унизително е!

Акушерка от Велико Търново взе по едно и също време мъчно и елементарно решение. Милена Манова стига до миг, в който подава молбата си за овакантяване от болничното заведение, в която работи. Жената споделя, че с готовност е желала да практикува специалността, като за това е положила огромни старания. Днес обаче е подготвена да се раздели с работното си място. Причината надали би изненадала множеството от вас – ниско възнаграждение!

" Отказвам да получавам унизително възнаграждение за труда си - 997 лева съществена заплата, " написа тя.

" На 40 година взех решение, че ще изучавам за Акушерка, тъй като тези експерти липсват поголовно в страната ни. Четири години постоянно образование, близо 100 настоящи изпита, 4 държавни изпита, голям труд, напрежение, ограничения и отмалялост, овенчани на финала с тапия и най-прекрасната “работа ” на света - в Неонатология. Нарочно работата е в кавички, тъй като за мен това е предопределение!

Горя и се вълнувам, и пострадвам, и съм щастлива всеки ден, макар че към този момент над пет години я работя. Но през днешния ден депозирам молба за овакантяване. Не поради умората, не поради напрежението, не поради отговорността да се грижиш и да връщаш към живота най-ценното за всеки един от нас-детето му…. а поради обстоятелството, че отхвърлям да получавам унизително възнаграждение за труда си (997 лева съществена заплата). Нямам право да стачкувам дейно. Молбата ми за овакантяване е единственият метод да “събудя ” обществото и работодателя си.

…..няма да свърши света в случай че аз не работя в Неонатология.

Но до няколко месеца или години такава няма да има в регионалната болница, тъй като след мен не идва никой….. И няма и да пристигна за сходна заплата.

Мога да пиша до на следващия ден какво съставлява единствено една моя смяна…. само че няма смисъл.

Докато всички ние неглижираме дълбоките проблеми на Здравеопазването, ни чакат тежки дни, “ гласи цялата обява във Фейсбук на Милена.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР