Актьорът-режисьор Владислав Карамфилов – Влади Въргала поиска улица във Велико

...
Актьорът-режисьор Владислав Карамфилов – Влади Въргала поиска улица във Велико
Коментари Харесай

Влади Въргала свързан с жертва на Килърите“

Актьорът-режисьор Владислав Карамфилов – Влади Въргала изиска улица във Велико Търново да бъде кръстена на убития от „ Килърите “ предприемач Петър Христов, с който се оказа житейски обвързван.

Според Въргала кръщаването на улица е належащо да се случи, с цел да се отдаде респект към личността на починалия вложител, който оставил диря и като един от най-големите донори в района.

В прочувствена обява във фейсбук Влади Въргала описа по какъв начин две години преди убийството на Петър Христов е претърпял извънредно трагична обстановка, в която задочна поддръжка получил точно от убития на едвам 49 години предприемач.

Майката на артиста – Анета, била сред живота и гибелта след претърпян инсулт. Лекували я в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, където доктор Николай Мойнов направил всичко по силите си, с цел да стабилизира положението й.

„ Бдях непрекъснато до майка ми във великотърновската болница. Месец и половина се борихме за живота й. Тя ту си тръгваше, ту се връщаше… Нещата изглеждаха безнадеждни. Състоянието й се утежни дотам, че усещах края. Хванах парализираната й ръка и другата. Допрях устните си и до момента в който чувах редките й хрипове, се прощавах с нея. Усещах, че сме на прага и неизбежното следва. Болеше доста, само че бях благополучен, че можем да се извиним “, написа Въргала.

За благополучие Анета съумяла да излезе от сериозното положение и артистът бил обнадежден от медицински екип, че скоро ще я изпишат. Лечението траяло още няколко дни и позитивната прогноза на лекарите се сбъднала. В деня на изписването Въргала забелязал нещо, което го трогнало до сълзи.

„ Подгъвайки чаршафа в единия ъгъл, видях табелка на леглото, закрепена върху рамката. На нея беше изписано „ Дарено от господин Петър Христов на 4.11.2008 година “. Десет човешки години преди да го убият, той се беше погрижил за такива като мен и майка ми “, гласи още обявата на режисьора.

49-гoдишният Пeтър Хриcтoв бe разстрeлян нa 8 януaри 2018 година прeд oфиca cи нa ул. „ Рaлeвицa “ в Coфия. Килърът, кoйтo ce криeл в cъceдeн cтрoeж, уцeли c пeт куршумa бизнecмeнa - три попаднаха в гърдитe, eдин в глaвaтa и eдин в шиятa. По Христов бе стреляно с чешки картечен револвер " Скорпион ". Такова автоматизирано оръжие се употребява от професионални убийци за мокри поръчки. Бизнесменът бе откаран във ВМА, само че макар 30-минутните реанимационни дейности умря.

Считаният за мозък на бандата на „ Килърите “ Георги Вълев е поръчал убийството на предприемача от килията. Това е една от версиите за показния разстрел отпреди 5 години.

Вълев, който бе наказан дружно с Петър Стоянов - Сумиста и Васил Костов - Кеца на пожизнен затвор за убийствата на шуменския предприемач Румен Рачев и великотърновския юрист Петър Лупов през 2009 година, си направил подарък на рождения ден - 8 януари, поръчвайки изтезанието на Петър Христов.

Версията звучи неуместно, само че не е невъзможна. Още при започване на мегаделото против „ Килърите “ Георги Вълев заявявал, че точно Петър Христов е отговорен за неговия арест, с цел да съсипе бизнеса му и да го замести.

За никого във Велико Търново не е загадка, че Вълев бе най-мощният хотелиер и ресторантьор в регионалния център и Арбанаси до ареста му през 2010 година След като освободи нишата в сектора, негови обекти бяха поети от компаниите на Петър Христов, напомня „ Борба “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР