Актьорът Маколи Кълкин, когото и до днес разпознаваме като Кевин

...
Актьорът Маколи Кълкин, когото и до днес разпознаваме като Кевин
Коментари Харесай

Той е едно от най-известните деца актьори на всички времена, а вече има и своя звезда на Холивудската алея на славата

Актьорът Маколи Кълкин, който и до през днешния ден разпознаваме като Кевин Маккалистър от " Сам у дома ", към този момент има своя звезда на Холивудската алея на славата, а през днешния ден Sofia24.bg ще ви опише за него и за паметния филм, който го изстреля до върха на международната популярност. На 1 декември 43-годишният артист получи самопризнание за ролята, която изигра, когато бе 10-годишен. Любопитното е, че церемонията събра Кълкин с актрисата Катрин О`Хара, която изигра майката на Кевин в " Сам у дома " и " Сам у дома 2: Изгубен в Ню Йорк ". О`Хара изрече благодарности по тази причина, че е получила покана за събитието и шеговито означи, че като " неговата подправена майка го е оставила самичък у дома цели два пъти.

Маколи Кълкин е третото от общо седем деца в фамилията на някогашния артист Крис Кълкин и Патриша Брентръп. Като дребен е прочут с псевдонима " Мак “. През 1984 година, едвам 4-годишен той прави своя дебют на Бродуей в редица шоута. Година по-късно взе участие в сериала  " Среднощен час “, а по-късно през 1988 година  в  " Еквалайзер “. През 1988 година се снима в първия си филм –  " The Rocket Gibraltar “.

След още няколко участия, на 10 години получава най-известната роля в кариерата си – тази на Кевин Маккалистър във филма  " Сам у дома “. За нея е препоръчан от сценариста Джон Хюс, а режисьорът Крис Кълъмбъс веднага взема решение, че е съвършен за ролята. Лентата има неповторим триумф, донасяйки доходи от 300 милиона $ единствено в САЩ. 

Това е и първата телевизионна изява на дребния му брат Киеран Кълкин, който играе Фулър, един от братовчедите на Кевин Маккалистър. Следващата му роля е в  " Моето момиче “ (1991), в който е първата екранна целувка на Кълкин, в тази ситуация с актрисата Ана Клъмски. През 1992 година излиза продължението  " Сам у дома 2 “, което не отстъпва по триумф на първата част. Едва през 1993 година в " Добрият наследник “ той се превъплъщава в злопаметен умопобъркан. Известността му пораства, а с това и хонорарите му. През 1994 година взе участие в  " Getting Even with Dad “ и  " Richie Rich “, само че и двата кино лентата не реализират необикновен триумф. 

Детството на Маколи не е изключително щастливо. Родителите му, които в никакъв случай не са се женили, живеят разграничени. Бащата на Маколи, който също е артист, е бил агресивен човек, който даже си е разрешавал да удря майка му. Когато Маколи получава забележителна сума за ролята си в “Чичо Бък ", татко му напуща работа, с цел да се грижи за благосъстоянието на сина си и стартира да се изявява като негов сътрудник. Мъжът, който се оправя чудесно в договарянията, обезпечава високи възнаграждения за сина си, само че в подмяна на това прибира за себе си обилни суми. Стига се също по този начин до правосъдна борба сред двамата родители за попечителските права, които в последна сметка са извоювани от майка му. През 1995 година Маколи Кълкин съумява да в профил родителите си като настойници, с цел да нямат достъп до благосъстоянието му. Следват общо 8 години неявяване от огромния и дребния екран. Скоро по-късно се снима в  " Saved “. Последната му роля е в  " Sex`n`Breakfast “ (2007). 

През 2012 г. приема свръхдоза с хероин в опит да се самоубие, само че е избавен.Годеницата на Кълкин се споделя Бренда Сонг. Двамата имат две момчета. Преди това Маколи Кълкин има един провален брак, който завършва през 1998 година. Той е дружно с актрисата Рейчъл Майнър в продължение на 4 години.

През 2000 г. една от сестрите на Маколи Кълкин умира в разследване на свръхдоза опиати. Тя е на 29 години.

През 2004 г. Маколи Кълкин е задържан поради владеене на опиати. Арестантските му фотоси са същински потрес за милионите му фенове от времето на “Сам у дома ".

20 дни остават до Коледа. Не се съмнявайте, че унас, както и в доста други страни по света, хоратаще имат опция да гледат " Сам у дома ". Сигурни сме, че доста хора свързват коледните празници с този филм. Във кино лентата Маколи играе 10-годишно дете, забравено от родителите си у дома, което би трябвало да отблъсне набезите на двама крадци. Зрителите са изумени от клопките, които дребният Кевин слага из цялата къща, с цел да отбрани дома си от бандитите. Знаете ли, че огромна част от тях са въодушевени от анимационни филмчета.

Известно е, че Маколи Кълкин и Майкъл Джексън са положителни другари. Актьорът е кръстник на дъщерята на артиста. Едва през 2020 година Маколи Кълкин се съгласи да разяснява връзките си с Майкъл Джексън и още веднъж отхвърли обвиняванията в педофилия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР