Актьорът Жерар Депардьо, певецът Шарл Азнавур и бившият президент Никола

...
Актьорът Жерар Депардьо, певецът Шарл Азнавур и бившият президент Никола
Коментари Харесай

Близо 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

Актьорът Жерар Депардьо, артистът Шарл Азнавур и някогашният президент Никола Саркози са измежду близо 300 известни французи, които желаеха национални дейности против " новия антисемитизъм ", който съгласно тях се дължи на растящия ислямски радикализъм, съобщи Асошиейтед прес. Вчера вестник " Паризиен " разгласява манифест, подписан от тях, както и от политици от левицата и десницата и еврейски, мюсюлмански и католически водачи.

В документа се приканват авторитетните мюсюлмани да осъдят антиеврейските и антихристиянските текстове в Корана като остарели, тъй че " никой набожен да не може да се базира на заветен текст, с цел да прави закононарушение ". Отправя се и апел да се води битка с антисемитизма, " преди да е станало късно ".

През последните години във Франция бяха убити няколко френски евреи от радикални ислямисти.

Междувременно в чешката столица Прага беше проведен поход против разпространяването на антисемитски настроения и расова злоба в Европейския съюз, съобщи ТАСС. Над 400 души минаха от площад " Франц Кафка ", в историческия регион на остарелия град, до постройката на Сената в квартала " Кампа ", където уважиха паметта на жертвите на Холокоста.

Участниците в похода започнаха събиране на подписи за прекачване на посолството на Чехия в Израел от Тел Авив в Ерусалим.

Тазгодишният поход против антисемитизма в Прага е 15-ият подред. През 2018 година негови уредници са локални жители и чешкият филиал на организацията " Международно християнско посолство в Ерусалим ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР