Актьорът Димо Алексиев, който гледаме в настоящия сезон на Капките,

...
Актьорът Димо Алексиев, който гледаме в настоящия сезон на Капките,
Коментари Харесай

Бащата на Димо Алексиев издъхнал след тежко боледуване, ограбен от собствената си сестра

Актьорът Димо Алексиев, който гледаме в сегашния сезон на „ Капките ”, постоянно е положителен и ухилен, когато е на сцената или на екрана, само че се е сблъскал с доста компликации в персоналния си живот. Най-голямата драма на актьора е обвързвана с татко му, който умрял след тежко боледуване. Още по-шокиращото е, че го довършила личната му сестра за да си присвои имуществото му.
 

Димо стана необятно прочут с присъединяване си в сериала „ Откраднат живот ”, където влезре в ролята на доктор Калин Генадиев, само че първия му сериозен конфликт с лекарската специалност се случил около заболяването на баща му.

Възрастният човек умрял от рак преди години. Обикалянето по лечебни заведения напълно го унищожило . Тази, която изпила последните му сили обаче, била родната му сестра. „ Леля държеше татко ми под ключ и не допускаше никой до него. Накрая с фалшифицирани документи си присвои жилището му. Заведох дело против нея, размотаваха ме с години, само че по този начин и не реализирах правдивост ”, разказвал е Алексиев за най-голямата болежка в живота си.

След нещастието най-близките му хора останали майка му и сестра му Калина, която през днешния ден живее в чужбина, само че пък постоянно го поддържа, въпреки и от разстояние. „ Добре, че е кака ми, тъй като без нея нямаше да устоя! ”, безапелационен е артистът.

Майка на Димо застанала до него и когато решил да става артист . Навремето той се занимавал професионално със спорт – поради високия си растеж бил обещаващ волейболист, само че по самостоятелни от него условия се наложило да прекъсне. „ Tравма постави завършек на моята спортна кариера. Трябваше бързо да се преориентирам. Един ден просто споделих на майка ми: „ Ще взема да стана артист! ” Тя ме отряза: „ Ама, несъмнено, те там единствено теб те чакат! ” Но дамата по едно време разбра, че май в действителност се поканвам да аплайвам. И един месец преди изпитите потърсихме Диляна Мичева, която стартира да ме приготвя. Тя е вокален възпитател, който преподава най-вече на „ куклите ”.

Диляна Мичева ме свърза с Диана Борисова, с която започнах да сготвям монолозите си и след това тя стана мой учител по театрална тирада, когато ме одобриха в Академията в класа на Весо Ранков ”, връща лентата на спомените звездата.

Мнозина познават Димо и като водещ на „ Игри на волята ” в тандем с колежката му Ралица Паскалева, с която си партнират и в „ Капките ”.

„ Това беше едно от първите ми работни оферти след пандемията. И ми се стори забавно. „ Игри на волята ” е огромна продукция, с доста огромен екип, доста камери.
Любопитно ми беше да чувам по едно и също време какво ми приказват сценаристите в слушалката в ухото и в това време да отвръщам на това, което се случва. От актьорска позиция това те поддържа в добра форма. От друга страна, когато бях дребен, с родителите ми ходехме в Мичурин на отмора през лятото. Това са ми едни от най-ранните мемоари. Баща ми ни водеше на плаж на Варвара и се гмуркаше с очила да вади миди. Там видях първата водна змия в живота си. Бил съм доста дребен, 4–5-годишен ”, разказвал е Алексиев.

Екранният доктор Генадиев стана татко за повторно през 2018 година Малкото му момиче се споделя Кайра. Той има и 11-годишна щерка на име Лора от някогашната си жена – певицата и актриса Ана Топалова. „ Лорка учи в Музикалното учебно заведение, върви на балет, на гимнастика, свири на пиано. Кайра също е доста артистична, обича да е на открито, доста е енегична. Не желае да й чета книжки, повече обича да гледа картинките ”, споделял е артистът за децата си.

Димо се залюбил с някогашната си жена, когато и двамата следвали в НАТФИЗ . Веднага се харесали и връзката им вървяла безпрепятствено досега, в който той срещнал актуалната си обич и майка на дребната му щерка – Анжела Медзикян. Хубавицата е с арменски генезис, преподава латиноамерикански танци и испански език, занимава се още и с снимка. С артиста се срещнали около общ ангажимент и той бързо попаднал в плен на чара й.

Говори се, че Димо и Анжела дори са се сгодили, само че нямали желание в реалност да подвигат женитба. Той бил съперник на брака, но въпреки всичко подарил пръстен на къдрокосата хубавица като знак на любовта им.

Името Кайра, което носи щерка им, избрали инцидентно. „ Разхождахме се по една улица в Лугано, която се споделяше по този начин. И питах Анжела какво мислиш за това име. Не съм чувал до момента различен човек да се споделя по този начин. Иначе има тъпоклюна птица кайра, която е знак на Исландия ”, разказвал е Димо.

Малцина знаят, че известният актьор пък е кръстен на прародител си. Алексиев се надява да е наследил освен името му, само че и положителните му гени, тъй като възрастният човек живял цели 110 години. „ До последно е бил в положително здраве, само че поради безгрижие получил зараза от убождане и умрял ”, изяснява екранният доктор Генадиев.

И добавя, че всички от рода на майка му са доста сръчни – строили са сами, построили са къщите си от основи, само че за жалост, на него тези неща не му се получават. „ Не ме бива изключително в майсторенето, само че пък за сметка на това мога да сготвям доста добре. Коронният ми десерт са еклерите - те стават най-бавно, само че се изяждат най-бързо! ”, майтапи се звездата от редица български сериали и излъчвания.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР