Актьорът Алек Болдуин ще се изправи на 10 юли пред

...
Актьорът Алек Болдуин ще се изправи на 10 юли пред
Коментари Харесай

Алек Болдуин се изправя отново пред съда заради стрелбата на снимачната площадка

Актьорът Алек Болдуин ще се изправи на 10 юли пред съда поради стрелбата на снимачната площадка на кино лентата " Ръжда " (Rust) от 2021 година, при която беше убита операторката на продукцията Халина Хъчинс, предадоха информационните организации, като цитираха решение на арбитър от щата Ню Мексико. 

Болдуин е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност. 

Операторката Халина Хъчинс умря, пронизана от военен патрон от оръжие, с което артистът репетира сцена, напомня Българска телеграфна агенция. 

Оказа се, че оръжейничката на продукцията Хана Гутиерес по простъпка заредила военен патрон в репродукция на револвер Колт 45, с който Алек Болдуин стреля по време на подготовка на снимачната площадка край Санта Фе, щата Ню Мексико.

Гутиерес към този момент беше изправена пред съда предходната седмица по обвиняване в непредумишлено ликвидиране, каквото е предявено и на Алек Болдуин.

Според прокурорите тя е показала " немарливост и непрофесионалност " в работата си. Оръжейничката споделила на полицията, че е заредила револвера на Болдуин, като е объркала бойния с макетен патрон.

Защитата й твърди, че Гутиерес е изкупителна жертва за неуспеха на артиста да съблюдава разпоредбите за сигурност на оръжията, както и на безредната нискобюджетна продукция, при която са подценени напътствията за сигурност, с цел да се спести време.

Болдуин отхвърля да е виновен за гибелта на Хъчинс. Неговите юристи възнамеряват да подадат молба за отменяне на обвиняванията на съображение, че не са спазени избрани правила, когато през януари те още веднъж бяха повдигнати.

По време на процеса против Гутиерес в понеделник специалистът по огнестрелни оръжия от ФБР Брайс Зиглер съобщи, че италианският револвер " Пиета ", който Болдуин е държал, нямало да създаде изстрел, в случай че е заредил оръжието, само че не е натиснал спусъка.

Свидетелските показания са в контрастност с първичните мнения на Болдуин след стрелбата. През декември 2021 година той съобщи пред телевизия Ей Би Си, че заредил револвера, само че не е натиснал спусъка.

Обвиненията против Болдуин бяха свалени предходната година, откакто се появиха нови доказателства, че револверът може да е модифициран и да е създал изстрел, без да е натиснат спусъка, напомня Ройтерс.

Независима експертиза обаче удостовери мнението на специалисти от ФБР след самостоятелна инспекция, че револверът няма да създаде изстрел, без да се натисне спусъкът.

Зиглер съобщи, че не е забелязал никакви промени по огнестрелното оръжие, когато то е пристигнало в лабораториите на ФБР в Куантико, щата Вирджиния. " Когато го получих, функционираше обикновено ", сподели той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР