Актьор, режисьор и филантроп, Морган Фрийман прибави още едно определение

...
Актьор, режисьор и филантроп, Морган Фрийман прибави още едно определение
Коментари Харесай

Морган Фрийман превръща ранчото си в огромен резерват за пчели

Актьор, режисьор и човеколюбец, Морган Фрийман прибави още едно определение измежду характерностите за себе си, а точно пчелар. 81-годишната звезда взема решение да трансформира 124-акровото си ранчо в Мисисипи в резерват за пчели.

Интересът на артиста към това начинание стартира през 2014 година когато в Съединени американски щати стартират всеобщо да умират пчели. Той споделя това по време на изявление с Джими Фалън в „ The Tonight Show “. Звездата се захваща с пчеларството едвам няколко седмици преди появяването си в шоуто и приказва за опита си в развъждането на насекомите и за потребността да ги съхраним за опазване на околната среда.
В изявлението Фрийман приказва за мотивацията зад своето ново начинание. „ Има всеобщи старания от страна на хората да се насели още веднъж планетата с пчели. Ние не осъзнаваме, че те са основата, мисля дори на растежа на планетата, на живота. “Актьорът придвижва 26 пчелни кошера от Арканзас до своето ранчо в Мисисипи. Там той се грижи за пчелите, храни ги и трансформира площта в близост в парадайс за тях, засаждайки магнолиеви дръвчета, лавандула, детелина и други

Той в никакъв случай не поставя пчеларски костюм или шапка, а пчелите към момента не са го нападали. Фрийман не отглежда насекомите, с цел да добива мед, а чисто и просто от вътрешното си разбиране, че по този метод ще способства за тяхното множене.Американската организация за запазване на околната среда отбелязва синдрома на разрушената пчелна колония като основната причина за намаляването на пчелната популация през последните пет години. В това число са включени необятната приложимост на пестициди, климатичните промени и разрушаването на естествения им хабитат. Ако това продължи във времето, може да докара до редица проблеми в аспект на екология и земеделие, защото пчелите играят основна роля в опрашването на растенията.

Дивите и домашните медоносни пчели вземат участие на към 80% в опрашването на растенията по света. Само си представете: една-единствена пчелна колония може да опраши към 300 милиона цветя дневно. Пчелите опрашват голям брой от плодовете, ядките и зеленчуците, които консумираме и без тези невероятни инсекти, човешкият тип ще бъде застрашен от изгубване.
Още за пчелите прочети тук и тук

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР