Актуални проучвания показват, че наличните ваксини са ефективни срещу различните

...
Актуални проучвания показват, че наличните ваксини са ефективни срещу различните
Коментари Харесай

МЗ: Наличните ваксини са ефективни срещу различните варианти на вируса

Актуални изследвания демонстрират, че наличните ваксини са ефикасни против другите разновидности на вируса. Това показват от Министерството на здравеопазването в пост на страницата си във Facebook и дават отговор на въпроса какво въздействие имат новите разновидности на SARS-CoV-2 върху ефикасността на имунизациите против COVID-19?

При хората, получили първа доза от имунизацията против COVID-19, имунизационният цикъл би трябвало да бъде приключен, с цел да се провокира мощен имунен отговор. Целта е да се сведе до най-малко вероятността да не бъде осъществен имунен отговор. По този метод ще се избегне появяването на нови разновидности на вирусните разновидности, които имат нови качества (пр. по-голяма инфекциозност, по-тежко протичане и т.н.).

Освен това навременното използване на втора доза от имунизациите с двудозов банкет доста понижава вероятността да не бъде провокиран имунен отговор.

През последните седмици Делта разновидността на SARS-CoV-2 стана преобладаващ в Европа, измествайки до момента известните разновидности на вируса. Проучвания от Обединеното кралство на имунизациите Vaxzevria, с производител AstraZeneca, и Comirnaty, BioNTech/Pfizer, демонстрират, че двете ваксини имат относително висок предпазен резултат против вирусния вид Делта спрямо Aлфа по повод тежкото протичане на болестта, включително хоспитализация.

При недовършен имунизационен цикъл (с сложена една доза от имунизациите с двудозов прием) ефикасността на имунизациите против Делта разновидността доста понижава – към 35% за двете ваксини по повод тежкото протичане на болестта.

Ето за какво приключената имунизация е от значително значение за реализиране на добър предпазен резултат, показват от здравното министерство.

„ Ваксините против COVID-19 провокират основаването на обезвреждащи антитела, както и на Т-клетъчен имунитет против разнообразни дялове на spike-протеина на вируса. По този метод се провокира съответен имунен отговор. В резултат на това другите разновидности не оказват огромно въздействие върху успеваемостта на имунизациите. Тъй като всички утвърдени в Европейски Съюз ваксини против COVID-19 са кодирани за spike-протеина на базовия вирус, може да се допусна, че въздействието на разновидностите върху ефикасността на имунизациите е сходно “, показват учените от института „ Роберт Кох “ в Германия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР