Актуалната вълна е предизвиканa от два подварианта на омикрон и

...
Актуалната вълна е предизвиканa от два подварианта на омикрон и
Коментари Харесай

Д-р Таблов: У нас се наблюдава известна уморяемост у хората от темата за ковид

" Актуалната вълна е предизвиканa от два подварианта на омикрон и те са добре приспособени към човешкия имунитет, на тях се дължи това лятно оживление, което се следи освен в България, само че и на всички места в Европа ". Това съобщи пред БНР анестезиологът доктор Борис Таблов, който живее и работи в Германия.

Хубавото съгласно специалистите и съгласно досегашните наблюдения е, че не се следят някакви трагични резултати с тежко протичане и смъртност, даже в противен случай – оптимистични са нещата, множеството хора го изкарват относително леко “, добави той.

Той обърна внимание, че като цяло отношението към имунизирането в България е и си остава скептично, само че като доктор реаниматор е уверен в изгодата от имунизациите, изключително за рисковите групи – възрастни хора, хронично заболели, имунокомпрометирани. При тях имунизацията защищава от тежко протичане и това е реалност.

В Германия имунизирани са към 73%-74% от хората, сподели той.

Д-р Таблов обърна внимание че у нас се следи известна уморяемост у хората от тематиката, на фона на редица публични рецесии – икономическа, война наоколо и така нататък

Трудно е за ръководството на страните да постановат ограничаващи ограничения, изключително в този момент през лятото, когато на открито времето е хубави и хората желаят да излизат, уточни той.

Специалистът акцентира, че най-важният аршин на всички места си остава натовареността на здравните системи, само че най-малко към този момент няма признаци, които да се притеснителни.

В Германия към този момент се предлага втори бустер за хора над 70 години, наложителна е консултацията на хората от рисковите групи с доктор за втори бустер, в случай че първият е бил подложен преди повече от 6 месеца. Той напомни, че като " рискови " се дефинират хора, които работят в здравни и обществени заведения и имуноковпрометирани.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР