Актуалната световна шампионка по борба в категория до 59 кг

...
Актуалната световна шампионка по борба в категория до 59 кг
Коментари Харесай

Дудова: Обидно е. Взимам колкото чистачка. Ощетена съм, защото не съм от отбора на Касабов


Актуалната международна шампионка по битка в категория до 59 кг Биляна Дудова съобщи, че дълги години е била ощетявана и унижавана, тъй като не тренира при селекционера на националния отбор Петър Касабов.

Тя имаше упоритост да влезе в състава на България за идното европейско състезание, освен това в олимпийската категория до 62 кг, само че вместо нея за Унгария ще пътува бронзовата медалистка от Токио Тайбе Юсеин. Двете трябваше да се изправят една против друга в мач, който да дефинира коя да пътува с отбора, само че Юсеин не съумя да премине претеглянето. През февруари Дудова победи същата съперничка на финала на шампионата " Дан Колов ".

" Аз няма да се състезавам на Европейското състезание, в случай че победих Тайбе на шампионата " Дан Колов ", в случай че съблюдавах разпоредбите, които бяха казани от Управителния съвет на Българската федерация по битка. За мен не е обикновено поради това, че не съм от тима на Петър Касабов да бъда ощетявана по подобен метод. Не че съм направила доста, само че от пет европейски шампионати имам четири трофеи и от участия на две международни шампионати имам златен и сребърен орден. И да бъда подигравана по подобен метод. А заплатата, която получавам от федерацията за предходната година, че съм европейска и международна шампионка, която ще взема, тъй като към момента не съм получавала тази година, е колкото заплатата на една чистачка. Това обикновено ли е? Докога би трябвало да понасям тези неща, докога би трябвало да бъда мачкана, унижавана, подигравана от треньора на националния тим и по подобен метод да се вземат решение неща от Управителния съвет на федерацията и да не се съблюдават? Какво би трябвало да направя аз в тази обстановка? Аз се готвех да отида на европейско през идната седмица. Исках да направя нещо историческо - в четвърта категория за мен да печеля пета купа за България. Аз се боря за България, за никой различен. Имам клуб, имам хора зад мен, които няма да ме оставят. Аз няма да се откажа от битката, тъй като съм в правото си. Тренирам, спечелвам и желая да бъда победител ", съобщи Дудова, която е 4-кратна европейска шампионка в три разнообразни категории.

Снимка: Lap.bg


Тя е безапелационна, че отношението към нея е резултат от това, че не тренира при Касабов.

" Понеже години наред бях мачкана и подигравана от този треньор, тъй като не съм под негово управление и той не е мой персонален треньор. Това ли заслужавам аз? Не съм потърсила никой от федерацията, мен също никой не ме е потърсил. Няма никакво пояснение. Директно е обещано името на Тайбе в категория за 62 кг, а тя не е спазила разпоредбите. Аз я победих на " Дан Колов ", тя ме победи на републиканското. 1:1 сме. Защо не си решим казуса по спортсменски метод, на тепиха. Която е по-добра да взе участие ", съобщи Дудова.

Снимка: bul-wrestling.org


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР