Актуализирането на методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип

...
Актуализирането на методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип
Коментари Харесай

Актуализират методиката за удостоверяване на съответствието на машините за вота

Актуализирането на методиката за засвидетелствуване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията по член 213, алинея 3 от Изборния кодекс и условията на техническата спецификация ще завърши до края на месеца.

Това стана ясно по време на работна среща сред министъра на електронното ръководство Валентин Мундров, ръководителя на УС на Българския институт за стандартизация (БИС) Ивелин Буров, и.д. ръководителя на Българския институт по метрология (БИМ) Паун Илчев и основния секретар на БИМ Златко Халваджиев.

Със заповед на тримата ръководители на виновните институции към този момент е образувана работна група от специалисти, която да актуализира методиката. След правенето ѝ ще бъде оповестена за публично разискване.

Всички стадии по засвидетелствуване на устройствата за гласоподаване ще се оповестяват и разгласяват на формалната интернет страница на министерството, с цел да се подсигурява оптималната бистрота на подхванатите дейности.

По време на срещата бяха разисквани и стадиите в процеса по засвидетелствуване на устройствата за гласоподаване, периодите, както и отговорността и ангажираността на всяка една от трите институции.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР