Актуализацията на бюджета трябва да бъде приета, защото само така

...
Актуализацията на бюджета трябва да бъде приета, защото само така
Коментари Харесай

Министър Петков: Бюджетът трябва да бъде приет

Актуализацията на бюджета би трябвало да бъде призната, тъй като единствено по този начин ще има пари за актуализация на пенсиите, за битка с новата вълна на ковид през есента. Това съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков.

„ Надявам се бюджетът да бъде признат, тъй като е доста значим. Дефицитът е понижен от прогнозния. Това е дясна политика. Има актуализация на пенсиите, като 42% от пенсионерите няма да са под линията на беднотия. Заделени са и 400 милиона лв. за бизнеса от септември до декември, в случай че има нова вълна на ковид и би трябвало да се затварят бизнеси. Има и пари за лекарите “, сподели министърът по Българска национална телевизия.

Той уточни, че това може да се случи като се запушат дупките, през които изтичат нашите пари.

„ Това се случва по едно и също време като няма пари за Правителствен комплекс от 90 000 кв.м., бюджетите за строителство са прецизирани, не изтичат пари и през АПИ “, съобщи Петков.

Той акцентира, че би трябвало да се влага в новаторски компании, това ще смени цялостната структура на стопанската система.

Петков съобщи, че в никакъв случай не е получавал съществено предложение от Има Такъв Народ за присъединяване в постоянен кабинет.

„ Не може да имаш икономическа тактика без финансова. Нещата, които би трябвало да се случат са свързани с бюджета на страната. Никога не сме получавали съществено предложение за присъединяване в един предстоящ кабинет “, сподели той.

Според него смяната е допустима единствено, в случай че в един постоянен кабинет се вкарат самостоятелни хора.

„ От нещото, което съм най-доволен, че хората видяха, че може да има разлика в ръководството. Искам да сме качили малко стандарта на условията към държавната администрация. Не всички са маскари, има хора, които могат да пазят публичния интерес. Надявам се хората да са го почувствали за тези 9 седмици “, съобщи министър Петков. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР