Актуализация на бюджета на София поиска кметът Йорданка Фандъкова, за

...
Актуализация на бюджета на София поиска кметът Йорданка Фандъкова, за
Коментари Харесай

Фандъкова спешно поиска актуализация на бюджета на София

Актуализация на бюджета на София изиска кметът Йорданка Фандъкова, с цел да не спре градския превоз и строителната стратегия. Общо 19.9 млн.лева в допълнение ще обезпечи общината за секторите, най-засегнати от пандемията и увеличените цени на горивата и електрическата енергия.

Предложението ще се внесе за гласоподаване още на идната сесия на Столичния общински съвет на 25 ноември.

Действащият бюджет за 2021 на Столичната община е с рекорден размер от 1.9 млрд.лева, само че се оказва непълен. " Към понижения брой пасажери в градския превоз в последните месеци се прибавиха и увеличените цени на горивата и електрическата енергия. Тя е главен разход за електротранспорта и метрото. Ето, за юни сметката за ток на метрото беше 1.4 млн.лева, а за октомври към този момент е 3 млн.лева ", уточни Фандъкова.

За градския превоз да се дадат в допълнение 8.5 млн.лева, предлага тя. Още 3.2 млн.лева за уличното осветяване, където сметката за ток през октомври е 1.9 млн.лева, а през юни е била 930 хил.лева.

Предвиждат се в допълнение 2.5 млн.лева за отчуждаването на парцели за бул. " Тодор Каблешков " и пробива на ул. " Филип Кутев ". Още 3.9 млн.лева ще се вложат в поддръжката и построяването на уличната мрежа до края на годината, означи кметът. Общинските лечебни заведения ще получат 1.5 млн.лева повече.

Сумата от 19.9 млн.лева ще бъде обезпечена основно от нарасналата събираемост на локалните налози. " Администрацията на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов работи добре и приходите са увеличени с 10 млн.лева ", уточни Фандъкова. Други 6.6 млн.лева тя чака от извоювано дело против Министерството на околната среда и водите. То било било заведено от общината против наложена финансова промяна от ековедомството. " Тези пари ще бъдат преведени и ще се включат в обновения бюджет ", добави тя. Останалите 3.3 млн.лева се чакат от държавния бюджет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР