Актуализации на живо за Израел-ГазаТе предупредиха цивилните да се евакуират

...
Актуализации на живо за Израел-ГазаТе предупредиха цивилните да се евакуират
Коментари Харесай

Война Израел-Хамас: IDF хвърля листовки, предупреждаващи палестинците да бягат от части на южна Газа

Актуализации онлайн за Израел-Газа

Те предизвестиха цивилните да се изтеглят и споделиха, че всеки наоколо до военните позиции е " излагайки живота си на заплаха ".

Двама кореспонденти, работещи за осведомителната организация Associated Press, които живеят източно от Хан Юнис потвърдиха, че са видели листовките.

Израелската войска отхвърли коментар - само че министърът на защитата Йоав Галант сподели в сряда, че сухопътната атака в последна сметка ще „ включи както севера, по този начин и юга “, обещавайки да „ удари Хамас, където и да е “.

Подобни листовки бяха пуснати в северна Газа преди израелската наземна инвазия, предупреждавайки хората да пътуват на юг.

Израел-Хамас война: Пет метода, по които IDF може да се оправи с тунелите под Газа

Разширяването на интервенциите на юг, където към този момент има ежедневни въздушни набези, заплашва да задълбочи тежката филантропична рецесия в разкъсваната от война територия.

Повече от 1,5 милиона души са разселени в Газа, като множеството пътуват на юг, където храната, водата и провизиите не престават да понижават.

Районът беше откъснат от външния свят за четвърти път, когато информационните услуги прекъснаха заради липса на сила, съгласно палестинеца телекомуникационен снабдител.

Газа е претърпяла три предходни спирания на всеобщата връзка от началото на наземната инвазия.

Танкове и войски пресякоха границата със северна Газа на 26 октомври, както беше разказано по това време като „ най-голямото навлизане “ в спора до момента, съвсем три седмици след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

Повече от 1200 души са били убити при клането, като 240 са взети за заложници, сподели Израел.

IDF „ доказателство “ за оръжия в болница

Болница в Северна Газа под блокада

Израелски бойци продължиха да претърсват подземните равнища на болница Ал Шифа на север - най-голямата болница в Газа - в четвъртък, след нахлуване, което стартира рано в сряда.

Техници, виновни за ръководството на болничното съоръжение, бяха арестувани, се споделя в изказване на здравното министерство в Газа.

Военните пуснаха фрагменти от вътрешността на болничното заведение, показващи три джобни чанти, за които се твърди, че са открити скрити към лаборатория за ядрено-магнитен резонанс - всяка от тях съдържа автомат, гранати и униформи на Хамас.

Непровереното видео също демонстрира килер, съдържащ голям брой автомати без щипки за муниции, настояват военните.

Прочетете повече:
Каква е отбраната на лечебните заведения по време на война?

Изображение: Израелски офицер сочи това, което разказва като оръжие, намерено в ал Шифа. Снимка: Израелски отбранителни сили/Ройтерс Изображение: Израелски офицер сочи към оборудването, което съгласно него е намерено в чанта в болничното заведение Ал Шифа. Какво знаем за болничното заведение Ал Шифа

Израел обаче към момента не е дал никакви доказателства за централната Командният център на Хамас, за който твърди, че е прикрит под комплекса.

След като обкръжи болничното заведение в продължение на дни, Израел в този момент е под напън да потвърди, че Хамас е употребявал пациенти, личен състав и цивилни, укриващи се там, с цел да обезпечи прикритие на бойци. < /p>

Твърдението - което Съединени американски щати настояват, че разполагат с разследваща информация в поддръжка - е част от по-широкото изказване на Израел, че Хамас употребява палестинските цивилни като живи щитове.

Хамас и чиновници на Хамас здравното министерство отхвърля бойци да оперират в болничното заведение, в която работят към 1500 души и има повече от 500 кревати - с палестинци и правозащитни групи упрекват Израел в неразумно застрашаване на цивилни.

Изображение: Израелската войска сподели, че тази фотография е от интервенция в болница Ал Шифа Sky News влиза в Газа

Войските претърсиха мазето и други здания, преди да разпитат и сканират лицата на пациентите, личния състав и хората, приютили се в Ал Шифа по време на нападението, съгласно Мунир ал Бурш, почитан чиновник с министерството на опазването на здравето на Газа вътре в болничното заведение.

Израелските военни споделиха, че бойците са били съпроводени от медицински екипи, носещи кувьози и други консумативи в болничното заведение - където здравното министерство споделя, че 40 пациенти, в това число три бебета, са умряли след незабавната помощ на Ал Шифа генераторът свърши горивото си в събота.

Още 36 бебета са били изложени на риск от гибел, сподели министерството.

Повече от 11 200 палестинци са били убити по време спора, две трети от които са дами и деца, съгласно здравните управляващи в Газа.

Още 2700 са оповестени за изчезнали, като множеството се счита, че са затрупани под руините.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР